Bilanțul final al morților în urma exploziei de la hidrocentrala deținută de Enel Green Power în Bargi, este de șapte persoane, potrivit Reuters.

Șapte morți în urma exploziei de la hidrocentrala din Italia

Ultimele informații despre tragedie au fost făcute de un purtător de cuvânt al pompierilor italieni, vineri, 12 aprilie, ridicând bilanțul morților la șapte.

Citește și: Cine este românul de 45 de ani care a murit în explozia de la hidrocentrala Bargi din Italia? Alți doi bărbați și-au pierdut viața

Explozia a avut loc pe data de 9 aprilie, după ce un incendiu izbucnit la un transformator a dus la o explozie puternică care a zguduit centrala de pe malul lacului artificial Suviana, la Bargi, deținută de Enel Green Power.

Explozia a sporit îngrijorarea sindicatelor cu privire la siguranța la locul de muncă în Italia, unde peste 1.000 de persoane și-au pierdut viața în timp ce lucrau anul trecut, potrivit unui raport al autorității naționale de compensare a lucrătorilor din țară.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Cadavrul ultimei victime a fost recuperat, din nou la etajul -9 al centralei Bargi. Deși nu există încă o identificare oficială, este vorba probabil de Vincenzo Garzillo, în vârstă de 68 de ani din Napoli, angajat al Lab Engineering, care era dat dispărut.

Un român printre victimele exploziei din Italia

Primele victime ale exploziei au fost Vincenzo Franchina, 36 de ani, din Sinagra (Messina), Pavel Petronel Tanase, născut în România, din Settimo Torinese (Torino), 45 de ani, și Mario Pisani, născut în Taranto și rezident în San Marzano di San. Giuseppe (Tarento), 73 de ani.

Ieri au mai fost găsite cadavrele lui Adriano Scandellari, 57 de ani, din Padova, Paolo Casiraghi, 59 de ani din Milano, și Alessandro D'Andrea, 37 de ani din Forcoli, potrivit presei italiene.

Șapte morți în explozia subacvatică din Italia unde și-a pierdut viața un român

Șapte morți în explozia subacvatică din Italia unde și-a pierdut viața un român

[Sursa foto: Captură YouTube]

Scafandrii au recuperat ultimele cadavre din ruinele unei săli de turbine la aproximativ nouă nivele sub nivelul apei, la aproximativ 40 de metri sub lac.

Eforturile de salvare au fost întrerupte în dimineața târziei zilei de 12 aprilie după ce au fost găsite ultimele cadavre, a adăugat purtătorul de cuvânt al pompierilor.

O anchetă a Parchetului din Bologna este în curs şi examinează, între altele, lanţul de subcontractori, a anunţat în faţa presei locale procurorul Bolognei, Giuseppe Amato.

”După anchetă, bazinul barajului uzinei Bargi nu a fost avariat şi este în siguranţă”, a precizat grupul italian de energie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si