Șapte persoane, printre care și doi copii, diagnosticați cu toxiinfecție alimentară, după ce au participat la o înmormântare
Șapte persoane, printre care și doi copii, au acuzat simptome ale toxiinfecției alimentare și au fost transportați la spital. Aceștia au participat la o înmormântare.
Șapte persoane, printre care și doi copii din comuna Josenii Bârgăului din Bistrița, au acuzat simptome ale unei toxiinfecții alimentare și au fost transportați la spital. Aceștia au participat la o înmormântare.
"În această seară, 11 iulie 2023, echipajul de consultaţii de urgenţă la domiciliu (ACD) şi echipajul de transport victime multiple din cadrul ISU BN intervin la Centrul de Permanenţă Josenii Bârgăului pentru a acorda asistenţă medicală şi
evacuare către UPU, respectiv UPU-Pediatrie a unui număr de şapte pacienţi cu simptomatologie specifică toxiinfecţiei alimentare, dintre care doi copii (8 şi 12 ani). Afirmativ toţi ar fi participat la o înmormântare zilele anterioare", a transmis managerul SAJ Bistriţa-Năsăud.
Un alt caz asemănător a avut loc, luni, în același județ, comuna Dumitrița, după ce mai multe persoane au participat la un botez. Persoanele au fost transportate la spital.
Situație asemănătoare și pe litoral.21 de turiști, printre care și copii, au ajuns la spital cu o toxiinfecție alimentară
21 de turiști din Costinești au ajuns de urgență la spital cu o toxiinfecție alimentară. Printre ei se află și copii. Cu toții erau cazați la o vilă de la malul mării și au început brusc, să se simtă rău.
„Alerta s-a dat noaptea trecută, în jurul orei 23:00, când mai multe persoane prezentau vărsături, stări de greață, dar și dureri abdominale. Cei care au sunat la 112 au spus că este vorba de 8 persoane, însă, cadrele medicale ajunse la fața locului au constatat că este vorba de 21 de persoane: 11 femei, 4 bărbați și
6 copii. Turiștii au fost transportați la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, unde au primit îngrijiri de specialitate. În prezent, starea lor este bună și au fost externați.
Se pare că ar fi vorba de indigestie, potrivit administratorului vilei. Ieri, turiștii au mâncat la prânz o ciorbă de perișoare, iar la cină un cârnat afumat cu o garnitură de cartofi.
Totodată, acesta a dat asigurări că mâncarea era proaspătă, respectând toate normele de igienă și siguranță.
În cursul dimineții de ieri, comisarii ANPC și reprezentanții DSP au ajuns la fața locului pentru a verifica alimentele care ajungeau în farfuriile turiștilor. De asemenea, o anchetă epidemiologică este în curs de desfășurare.”, transmite Raluca Sevastru, corepondent Kanal D.