Șeful poliției din Haiti a declarat joi că șapte suspecți au fost uciși într-un schimb de focuri cu mercenarii care a urmat asasinării președintelui Jovenel Moise. Alte șase persoane au fost arestate și sunt în custodia poliției. ONU a avertizat împotriva oricărei noi escaladări a violenței în statul din Caraibe.

Trei ofițeri de poliție au fost luați temporar ostatici în bătălia care a urmat morții regretatului președinte, a anunțat șeful poliției Leon Charles în timpul unei emisiuni de televiziune.

Leon Charles a declarat joi că acei trei ofițeri ostatici au fost eliberați, potrivit Deutsche Welle.

Citeste si: Președintele unei țări a fost ucis în propria casă. Soția este grav rănită

Cum a fost ucis președintele din Haiti

Președintele din Haiti a fost ucis în reședința sa, după ce scăpase cu viață dintr-o altă tentativă de asasinat cu câteva luni în urmă.

Jovenel Moise a fost împușcat în casa sa de un grup de comando "bine coordonat" și "foarte instruit și puternic armat", potrivit Ambasadei Haitiene la Washington. Soția lui Moise, Martine, a fost transportată cu elicopterul la Miami pentru tratament de urgență.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Mafiot român, prins după două luni

Magistratul Carl Henry Destin a declarat ziarului Nouvelliste că trupul lui Moise a fost lovit de douăsprezece ori în cap, piept, șolduri și abdomen de împușcături trase de puști de calibru mare și pistoale mai mici de 9 mm.

„Este o operațiune a DEA! Este o operațiune a DEA!” Asta au strigat asasinii președintelui haitian ca oamenii din cartier să nu se sperie de focurile de armă și ca oamenii să creadă că sunt prinși traficanți de droguri.

După ce și-au îndeplinit misiunea, agresorii au plecat în convoi, în liniște, așa cum se vede pe imaginile surprinse de un localnic. Adevărul a ieșit la iveală abia când s-a făcut zi.

Pereții reședinței lui Jovenel Moise, aflată într-un cartier rezidențial din capitala țării, erau găuriți de gloanțe. Iar șeful statului, care era în funcție de 4 ani, era mort. Puterea a fost preluată de premierul interimar, care a declarat stare de urgență.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si