Sfinţii Mucenici Agapie, Plisie şi Timolau au pătimit în vremea împăratului Diocleţian (284-305) în Cezareea Palestinei, din porunca guvernatorului Urban. Sfântul Agapie era din cetatea Gaza, Sfântul Plisie din Egipt şi Sfântul Timolau din Pontul Euxinului.

Sărbătoare 15 martie 2022-scurtă istorie

Sfântul Mucenic Agapie şi cei şapte mucenici au pătimit în vremea împăratului Diocletian (284-305). Sfântul Mucenic Agapie era originar din Gaza, Timolau din Pont, cei doi Dionisie din Tripole (Fenicia), Romil era diacon al bisericii din Diospoli, iar Plisiu şi cei doi Alexandru, din Egipt.

Citeste si: Paştele 2022: Pe ce dată pică în acest an pentru ortodocşi şi catolici

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 15 martie 2022. Numai Agapie primise botezul prin afundare în apă. Ceilalţi au primit botezul sângelui. Uimiţi de tăria şi liniştea cu care creştinii primeau chinurile pentru credinţa lor, şi-au legat singuri mâinile şi s-au înfăţişat înaintea ighemonului Urban, spunându-i: "Şi noi suntem creştini."

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 15 martie 2022. Li s-a alăturat atunci şi Agapie, un cetăţean de vază al cetăţii, care suferise mult pentru Hristos. Cu toţii au fost ucişi prin decapitare în anul 303.

Cea mai puternică rugăciune pentru deochi

În această zi sfântă și nu numai, este bine să rostești rugăciunea pentru deochi, pentru a scăpa de durerile de cap și de energiile pe care alte persoane le pot arunca asupra ta.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Planul controversat de a transforma un deșert într-o zonă verde, fertilă și plină de viață sălbatică: „Ar putea schimba tiparele meteo”- antena3.ro

„Stapane, Dumnezeul nostru, imparatul veacu­rilor, Cel atotputernic si atottiitor, Care faci pe toate si insuti le schimbi cu voia Ta; Cel ce cuptorul cel de sapte ori incins si vapaia cea dm Babilon le-ai prefacut in roua si pe sfintii trei tineri neatinsi i-ai pazit; Doctorul si tamaduitorul sufletelor noas­tre, mantuirea celor ce nadajduiesc in Tine, Tie ne rugam si cu umilinta cerem: departeaza, inlatura, izgoneste toata lucrarea diavoleasca, toata calea si toata vrajmasia satanei, privirea cea rea, nesatioasa si pizmasa a ochilor celor facatori de rele a oame­nilor pizmasi, de la robul Tau (N).

Citeste si: Paştele ortodox 2022: Pe ce dată se sărbătoreşte în acest an? Tradiţii şi obiceiuri

Si fie ca, din fru­musete sau pentru putere, ori din intamplare sau din pizma si rautate, i-a venit lui aceasta neputinta, insuti, Iubitorule de oameni Stapane, tinde mana Ta cea tare si bratul Tau cel atotputernic si inalt si cerceteaza aceasta zidire a Ta si-i trimite inger de pace, stapanitor si pazitor sufletului si trupului, care sa goneasca si sa starpeasca de la ea tot sfatul rau, toata pizma si deochiul facator de stricaciune al oamenilor rai, ca, izbavita fiind cu puterea Ta, sa-Ti cante Tie cu multumire: Domnul este ajutorul meu, si nu ma voi teme de ce-mi va face mie omul; si iarasi: nu-mi va fi frica de rele, pentru ca Tu cu mine esti; ca Tu esti Domnul puterii mele, Cel tare si stapanitor, Domnul pacii, Parintele veacului ce va sa fie.”

Pe 15 martie începe postul Paștelui

Postul Paștelui începe de luni, 15 martie și este unul foarte aspru și lung.

Este una dintre cele mai importante perioade ale acestui an. Timp de 40 de zile, nu se consumă ouă, carne și lactate.

Citeste si: Calendar ortodox aprilie 2022: cele mai importante sărbători

Pe lângă curățirea trupească, avem parte și de o curățire sufletească. Trebuie să fim mai buni față de semenii noștri, să nu mai fim risipitori și să arătăm că avem respect și iubire pentru Dumnezeu și pentru ceilalți.

Citeste si: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”- kfetele.ro

Citeste si: Horoscop zilnic, 10 septembrie 2024: Zodia care va avea parte de ghinion, situații dificile și emoții puternice- radioimpuls.ro

Citeste si: Sindromul capului care explodează, boala misterioasă care afectează tot mai mulți oameni. Ce este și cum se manifestă- antena3.ro

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si