Sărbătoare 20 iulie 2022: Sfântul Ilie  Iată care sunt cele mai importante tradiții și obiceiuri pe care creștinii trebuie să le respecte în această zi de sărbătoare! 

Sărbătoare 20 iulie 2022: cine a fost Sf. Ilie?

Povestea Sfântului Ilie spune că în momentul în care acesta a venit pe lume, tatăl său a văzut mai mulți oameni îmbrăcați în alb, care îl înveleau pe Sfântul Ilie în scutece de foc și îi dădeau să mănânce o flacără. Încă

din copilărie, Sfântul Ilie era un copil credincios, petrecându-și foarte mult timp rugându-se. 

Citeste si:  Calendar ortodox 6 iulie 2022. Ce sărbătoare este miercuri?

Legenda mai spune că,   Sfântul Ilie a înfăptuit mai multe minuni   în timpul vieții sale. Astfel, una dintre acestea este cea legată de văduva care și-a pierdut copilul.

Se crede că Sfântul Ilie a întâlnit o văduvă și a rugat-o pe aceasta să îi facă o pâine, iar în schimb, i-a promis că va avea ulei și făină până când se va termina seceta.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Iar la câteva zile după acest moment, fiul văduvei a murit, iar ea l-a acuzat pe Sfântul Ilie că i-ar fi ucis copilul. Atunci, Sfântul Ilie a suflat de trei ori deasupra trupului neînsuflețit, iar băiatul a înviat. 

Ce nu ai voie să faci de Sfântul Ilie 2022?

De Sfântul Ilie nu este indicat să faceți treabă în casă sau în gospodărie.

La țară, oamenii nu lucrează pământul de Sfântul Ilie, ca să nu atragă grindina asupra recoltelor.

Pe data de 20 iulie nu este bine să consumi mere. Se spune că cine consumă aceste fructe de Sfântul Ilie, va atrage grindina mare cât merele asupra gospodăriei sale.

Merele pot fi consumate după ce sunt duse la biserică pentru a fi sfințite. Merele care sunt sfințite în această zi se transformă în mere de aur pe lumea cealaltă.

De asemenea, cele care sunt nemăritate, se duc noaptea într-un lan de cânepă, se dezbracă de tot și se tăvălesc prin cânepă. Ulterior se îmbracă și se întorc acasă.

Geamurile și ușile nu trebuie să fie lăsate deschise dacă pe 20 iulie este furtuna, pentru că este posibil să se ascundă în casă vreunul dintre diavolii pe care îi urmărește sfântul.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

În cazul în care tună în această zi, fructele vor face viermi, iar alunele vor fi seci.

De Sfântul Ilie, care reprezintă mijlocul verii pastorale, ciobanii coboară în sate, pentru prima dată după ce au plecat cu oile la stână.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si