Sfântul Ioan Botezatorul s-a născut în familia preotului Zaharia. Elisabeta, mama sa, fiind rudă cu Fecioara Maria.

Prorocul Ioan a început să predice înaintea lui Iisus, pentru a pregăti poporul pentru primirea Mântuitorului şi a-L face cunoscut. Sfântul Ioan avea mulţi ucenici care îl urmau. Cu toate că nu era un orator bun, el știa cum să atragă oamenii, avea acest dar.

Sărbătoare 7 ianuarie. Viaţa şi moartea Sfântului Ioan Botezătorul

Ioan Botezătorul era un om simplu, smerit şi umbla îmbrăcat într-o haină aspră din păr de cămilă.

Acesta a trăit în pustietate, într-o peşteră, până în momentul în care a fost prins de Irod, întemniţat şi ucis prin tăierea capului.

Irod ar fi a ordonat tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, la cererea Irodiadei, soția fratelui său cu care avea o relație nelegiuită.

Sărbătoare 7 ianuarie. Creștinii îl cinstesc astăzi pe Sfântul Ion
Sărbătoare 7 ianuarie. Creștinii îl cinstesc astăzi pe Sfântul Ion

Sărbătoare 7 ianuarie. Tradiţii şi obiceiuri de Sfântul Ion

Ziua de Sfântul Ion, cunoscută în termeni populari și drept "Sânt- Ion", reprezintă încheierea Sărbătorilor de Iarnă începute de la Sfântul Nicolae.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Sărbătoarea mai este cunoscută şi sub numele de „Înaintemergătorul Domnului” sau „Soborul Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul”.

Citeste si: Sfântul Ion. Ce rugăciune să rostești în această zi sfântă

Citeste si: Rugăciune de Bobotează! Ce să rostești în această zi pentru sănătate și noroc

Citeste si: Bobotează. Lucruri interzise pe data de 6 ianuarie! Ce să nu faci în această zi de sărbătoare

Sfântul Ion este considerat de creștini drept protectorul pruncilor și se spune că cei care ţin sărbătoarea vor avea copii sănătoşi, fără malformaţii.

Ziua de Sfântul Ion este una a bucuriei, iar cine nu se veseleşte în această zi va fi trist tot anul.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Din bătrâni se spune că în dimineaţa zilei de Sfântul Ioan Botezătorul, fiecare om trebuie să se stropească cu agheasmă nouă, pentru a fi ferit de boli în timpul anului.

Sărbătoare 7 ianuarie. Aproape două milioane de români se serbează de Sfântul Ion

Peste 300.000 de femei din România poartă numele Ioana, iar 140.000 pe cel de Ionela. Pe de altă parte, 11.000 se numesc Nela şi peste 6.000 poartă numele Ionelia.

Bărbații conduc la acest capitol, peste 400.000 poartă numele Ion, peste 500.000 pe cel de Ioan, iar peste 320.000 se numesc Ionuţ. Sunt în jur de 145.000 de români care se numesc Ionel şi aproximativ 26.000 ce se numesc Nelu sau Ionică.

Sărbătoare 7 ianuarie. Cine a fost Ioan Botezătorul

În Sfânta Scriptură Ioan Botezătorul este descris ca fiind Înaintemergătorul Domnului nostru Iisus Hristos. El este cel care propovăduia venirea Acestuia. Și îi îndemna pe iudei la pocăinţă.

Locuitorii din Ierusalim îl considerau prooroc și se strângeau în jurul lui pentru a fi botezaţi de el în Iordan.

Sărbătoare 7 ianuarie. Ioan le cerea oamenilor să-şi mărturisească păcatele şi să se pocăiască, spunându-le ca el îi botează doar cu apă, dar Cel ce va veni dupa el, adică Iisus, îi va boteza cu Duh Sfânt şi cu foc.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si