Close sidebar
Close sidebar

Sărbătoare 9 aprilie 2023: Duminica Floriilor. Tradiții și obiceiuri importante!

Sărbătoare 9 aprilie 2023: Duminica Floriilor. Duminica Floriilor este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin-ortodox și are loc în fiecare an cu o săptămână înainte de Paștele ortodox.

Laura Macovei,

Sărbătoare 9 aprilie 2023: Duminica Floriilor. Tradiții și obiceiuri importante!

[Sursa foto: colaj pixabay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Sărbătoare 9 aprilie 2023: Duminica Floriilor. Sărbătoarea Floriilor mai este cunoscută în popor și sub numele de Intrarea Domnului în Ierusalim.  

În 2023, Floriile sunt sărbătorite pe data de 9 aprilie și este  sărbătoare cu cruce roșie  în calendarul creștin-ortodox. 

Tradiții și obiceiuri importante

Sărbătoare 9 aprilie 2023: Duminica Floriilor. Tradiții și obiceiuri importante!

[Sursa foto: PixaBay]

În această zi, gospodinele coc atâtea pâini câți membrii are familia, însă sunt diferite, în funcție de vârstele celor din familie. Pâinile trebuie împletite din aluat de grâu. Acestea sunt ornate cu figurine sau cruci din același aluat.

Pâinile trebuie date celor săraci pentru a fi feriți de cele rele.

De asemenea, în această zi, fetele trebuie să fiarbă apă cu busuioc. Ele trebuie să meargă la miezul nopții să fiarbă apa și să o pregătească pentru a se spăla pe cap cu ea a doua zi. Scopul este acela de a avea un păr sănătos și strălucitor.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: Pelerinaj de Florii în București- unde are loc sfințirea ramurilor de salcie

Apa se pune apoi la rădăcina unui păr înflorit, rostind: „Cât de frumos e părul înflorit, așa de frumoasă să fiu și eu; cum se uită oamenii la un păr înflorit, așa să se uite și la mine!”

Se spune că aşa cum va fi vremea de Florii, așa va fi și de Paște.

În această zi se mănâncă pește. Este a doua dezlegare din postul Paștelui, după cea din ziua Bunei Vestiri. Potrivit tradiției, peștele consumat în această zi are puteri tămăduitoare. Cine va mânca, se va lecui de orice boală.

Ce nu ai voie să faci Duminică? Este mare păcat!

Potrivit tradițiilor, de  Florii  nu este bine să vă spălați pe cap. Superstiția spune că persoanele care vor face acest lucru, vor albi mai devreme.

De asemenea, credincioșii nu au voie să lucreze în gospodărie în această zi, Intrarea Domnului în Ierusalim fiind o sărbătoare de importanță majoră. 

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: Săptămâna Mare 2023. Când se spală și când nu se spală în Săptămâna Patimilor?

De Florii nu se calcă, nu se spală, nu se face curat și nu se lucrează în grădină. Se spune că este bine ca femeile să scoată lucrurile la aerisit și să deschidă larg toate geamurile, pentru a intra în casă energie pozitivă.

În această zi nu este bine să se planteze copaci și flori. Cei care fac acest lucru vor avea parte de ghinion. Mai mult de atât, cei care vor să planteze pomi, o pot face în Săptămâna Mare.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI