Close sidebar
Close sidebar

Sărbătoare mare astăzi pentru toți creștinii. De ce cade Buna Vestire întotdeauna pe 25 martie

Buna Vestire 2021. În fiecare an, la data de 25 martie, creştinii sărbătoresc Buna Vestire sau Blagoveştenia, cum mai este cunoscută în popor. În această zi Fecioara Maria a fost vestită de Arhanghelul Gavriil că Îl va naşte pe Fiul lui Dumnezeu.

Razvan Ilie,

Buna Vestire 2021, sărbătoarea care face trimitere la Nașterea Domnului - din 25 decembrie

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Buna Vestire 2021. Nu este întâmplător faptul că ortodocșii sărbătoresc Buna Vestire întotdeauna pe data de 25 martie, data fiind pusă în oglindă cu Sărbătoarea Nașterii Domnului- cu exact 9 luni înainte de Crăciun.

Buna Vestire 2021. Sărbătoarea de Bună Vestire este prima zi din postul Paștelui în care este dezlegare la pește.

Citeste si: Buna Vestire, sarbatorita de credinciosii din toata lumea. Ce semnificare are si ce obiceiuri sunt legate de aceasta zi

Buna Vestire 2021. Ce semnificație are sărbătoarea de azi

Bună Vestire oferită Fecioarei Măria reprezintă „plinirea timpului”, adică împlinirea făgăduințelor și pregătirilor sosirii Domnului Iisus Hristos. Fecioara Maria este chemată să-l zămislească pe Iisus, iar această a încuviaințat și a devenit Născătoare de Dumnezeu.

În ziua de Buna Vestire este marcat momentul în care Fecioara Maria din Nazaret, crescută în templu până la 15 ani, a fost aleasă de Dumnezeu să-l nască pe fiul sau și a primit înștiințare prin Arhanghelul Gavriil, sărbătorit de ortodocși pe data de 26 martie.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Acatistul Bunei Vestiri a Maicii Domnului. De ce se citește de 12 ori într-o zi

Fântâna Maicii Domnului din Nazaret.
Potrivit tradiției, Fecioara Maria se afla lângă fântână când l-a văzut pe Arhanghelul Gabriel

Fântâna Maicii Domnului, loc de pelerinaj

Fântână Maicii Domnului, locul unde se spune că a avut loc întâlnirea dintre Fecioara Maria și Arhanghelul Gabriel, este, astăzi, o fântână publică, construită deasupra unei fântâni foarte vechi, folosită încă din antichitate.

Această este alimentată cu apa din izvorul Maicii Domnului, aflat sub biserică ortodoxă închinată Sfântului Arhanghel Gavriil.



Această biserică, zidită probabil pe ruinele unei biserici vechi bizantine, din secolele VI-VII, a fost întotdeauna ortodoxă. Biserică actuală datează din anul 1750. Din absida nordică a bisericii, șapte trepte coboară până la capela aflată sub biserică, unde se află izvorul.

În toată istoria ei, indiferent de greutățile prin care a trecut sau de starea clădirii, accesul la izvorul făcător de minuni al Maicii Domnului nu a fost niciodată întrerupt.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Începe Postul Mare. Ce rugăciuni se spun în Postul Paștelui

Cum este consemnată Buna Vestire în Evanghelia după Luca

Momentul în care Fecioara Maria este întâmpinată de Arhanghelul Gabriel care îi dă vestea zămislirii Fiului lui Dumnezeu este descris de evanghelistul Luca după cum urmează:

26. Iar în a şasea lună a fost trimis îngerul Gavriil de la Dumnezeu, într-o cetate din Galileea, al cărei nume era Nazaret,
27. Către o fecioară logodită cu un bărbat care se chema Iosif, din casa lui David; iar numele fecioarei era Maria.
28. Şi intrând îngerul la ea, a zis: Bucură-te, ceea ce eşti plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu între femei.
29. Iar ea, văzându-l, s-a tulburat de cuvântul lui şi cugeta în sine: Ce fel de închinăciune poate să fie aceasta?
30. Şi îngerul i-a zis: Nu te teme, Marie, căci ai aflat har la Dumnezeu.
31. Şi iată vei lua în pântece şi vei naşte fiu şi vei chema numele lui Iisus.
32. Acesta va fi mare şi Fiul Celui Preaînalt se va chema şi Domnul Dumnezeu Îi va da Lui tronul lui David, părintele Său.
33. Şi va împărăţi peste casa lui Iacov în veci şi împărăţia Lui nu va avea sfârşit.
34. Şi a zis Maria către înger: Cum va fi aceasta, de vreme ce eu nu ştiu de bărbat?
35. Şi răspunzând, îngerul i-a zis: Duhul Sfânt Se va pogorî peste tine şi puterea Celui Preaînalt te va umbri; pentru aceea şi Sfântul care Se va naşte din tine, Fiul lui Dumnezeu se va chema.
36. Şi iată Elisabeta, rudenia ta, a zămislit şi ea fiu la bătrâneţea ei şi aceasta este a şasea lună pentru ea, cea numită stearpă.
37. Că la Dumnezeu nimic nu este cu neputinţă.
38. Şi a zis Maria: Iată roaba Domnului. Fie mie după cuvântul tău! Şi îngerul a plecat de la ea" (Luca 1,26-38).
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI