Pe 5 august 2024 este sărbătoare mare. Biserica Ortodoxă îl sărbătorește pe Sfântul Ioan Iacob de la Neamț, cunoscut și ca Sfântul Ioan Iacob Hozevitul. Această sărbătoare este marcată în calendarul creștin cu cruce neagră, semnificând importanța și solemnitatea acestei zile. Sfântul Ioan Iacob este venerat pentru viața sa ascetică și pentru numeroasele minuni săvârșite în timpul vieții și după moartea sa.

Cine a fost Ioan Iacob de la Neamț

Ioan Iacob de la Neamț s-a născut pe 23 iulie 1913, în satul Crăiniceni din județul Botoșani. A rămas orfan de mic și a fost crescut de bunica sa, care i-a insuflat valorile credinței creștine. La vârsta de 20 de ani, a intrat în Mănăstirea Neamț, unde a fost tuns în monahism și a primit numele de Ioan. După câțiva ani, a plecat în Țara Sfântă, unde și-a continuat viața de rugăciune și nevoință în pustiul Hozeva, de unde și numele de Ioan Iacob Hozevitul.

Sfântul Ioan Iacob a trăit o viață de asceză extremă, dedicându-se complet rugăciunii, postului și ajutorării celor nevoiași. A fost cunoscut pentru umilința și dragostea sa față de semeni, precum și pentru capacitatea sa de a vindeca bolnavii.

Citește și: Ce rugăciuni se citesc în postul Adormirii Maicii Domnului pentru sănătate. Sunt de mare ajutor

Minunile săvârșite de Sfântul Ioan Iacob de la Neamț, infirmierul cu har de vindecare

Sfântul Ioan Iacob de la Neamț a fost cunoscut pentru darul său de vindecare, ajutând numeroși oameni prin rugăciunile sale. Printre minunile atribuite lui se numără vindecări miraculoase și alte fapte extraordinare care au demonstrat harul său divin.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Povestea uluitoare a Andrei Medintu, afacerista din România care s-a căsătorit cu un milionar indian! A fost îmbrăcată în aur din cap până în picioare la cununia civilă! Imagini spectaculoase din ziua cea mare- wowbiz.ro

Citeste si: Volodimir Zelenski dezvăluie o discuție cu Vladimir Putin: L-am sunat și mi-a răspuns- antena3.ro

În timpul vieții sale, Sfântul Ioan Iacob a servit ca infirmier la Mănăstirea Sfântul Gheorghe Hozevitul, unde a îngrijit bolnavii și a oferit alinare celor suferinzi. Numeroase mărturii ale contemporanilor săi atestă puterea rugăciunilor sale, care au adus vindecare fizică și sufletească multor oameni.

Calendar ortodox august 2024

Calendar ortodox august 2024

[Sursa foto: patriarhia.ro]

Citește și: Rugăciune puternică de Sfântul Pantelimon pentru iertarea păcatelor. De ce este bine să te rogi în această zi de sărbătoare

După moartea sa, care a avut loc pe 5 august 1960, minunile nu au încetat. Moaștele sale, care se află în Mănăstirea Sfântul Gheorghe Hozevitul din Țara Sfântă, continuă să fie o sursă de vindecare și mângâiere pentru credincioșii care vin să se roage la mormântul său.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si