Close sidebar
Close sidebar

Sarbatoare in calendarul crestin-ortodox! Ce Sfanta pomenim joi, 4 mai

Viorela Precupas,


DISTRIBUIE
acest articol

Ziua de 4 mai este marcata in calendarul crestin-ortodox de o noua sarbatoare. Sfanta Mucenita Pelaghia este pomenita la aceasta data.
A trăit în timpul împăratului Diocleţian (284-305); făcea parte din clasa înaltă a societăţii din Tars şi era orfană de tată. Era frumoasă şi cu purtări alese, încât fiul împăratului dorea să o ia de soţie.

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Un tănăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Atrasă de credinţa creştină, Sfânta Pelaghia a simţit că trebuie să-şi desăvârşească această chemarea prin botez. A mers în taină la episcopul locului, Clinon, care din cauza persecuţiilor dezlănţuite de împărat împotriva creştinilor se ascundea în pădurile din jurul cetăţii, s-a botezat şi s-a făgăduit lui Hristos spre slujire curată.



Întorcându-se acasă, i-a spus mamei sale de schimbarea felului ei de viaţă, aceasta l-a înştiinţat pe cel care trebuia să îi fie soţ Sfintei Pelaghia, care cuprins de disperare s-a sinucis.

Citeste mai mult pe wowbiz.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI