Sfantul Apostol Toma a fost unul dintre cei doisprezece apostoli ai Mantuitorului si numele lui inseamna "geaman" in limba aramaica.

Conform traditiei, in aceasta zi sfanta nu e bine sa te certi cu nimeni si nu trebuie deloc sa ai ganduri necurate. Ar fi bine ca maine sa lasi deoparte toate viciile pentru ca este pacat mare.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

In aceasta zi de sarbatoare, credinciosii pot spune urmatoarea rugaciune, rugaciune adresata Sfantului Apostol Toma. "Sfinte Apostole Toma, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi. Pe Fiul lui Dumnezeu Cel fara de inceput, Dumnezeu Cuvantul, Cel Ce S-a aratat pe pamant cu Chipul precum sun­tem noi, pe Care L-ai vazut, marite, ale Carui maini si coasta cu palma le-ai pipait, roaga-L sa mantuiasca pe robii sai.

Sfinte Apostole Toma, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi. Stiutorul celor ascunse si Cel Ce cerceteaza rarunchii si ispiteste inimile, Dumnezeul meu, Iisus, pe tine, Sfinte Apostole Toma Preafericite, te-a primit slujitor Dumnezeiestii Sale aratari si marturisitor si Dumnezeiesc Apostol.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

Rau de ape Tainice te-ai aratat, Apostole Toma, care adapi fata pamantului si adunarea Bisericii, cu curgerile cunostintei de Dumnezeu; si cu repejunea Duhului ai gonit inselaciunea multimii zeilor. si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin", este rugaciunea pe care crestinii ortodocsi o spun catre Sfantul Apostol Toma. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si