Close sidebar
Close sidebar

Sarbatoare mare pentru romani. Ce trebuie sa faci maine ca sa iti mearga bine tot anul

In fiecare an, pe data de 8 noiembrie, crestinii ii sarbatoresc pe Sfintii Mihail si Gavriil, conducatorii cetelor de ingeri. Cei doi arhangheli purtatori de sabie ca simbol al biruintei sunt, potrivit credintei ortodoxe, calauzele sufletelor in drumul lor spre Rai. In popor li se mai spune Sfintii Voievozi, Sf. Arhanghel sau Hranghelul.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Sfantul Arhanghel Mihail, al carui nume inseamna in limba ebraica ,,Cine este ca Dumnezeu?’’ este cel care s-a luptat cu ingerii rai. La inceput toti ingerii au fost buni si intelepti, dar dupa incercarea la care i-a supus Dumnezeu, inainte de Facerea Lumii, o parte dintre ei, in frunte cu Lucifer, s-au razvratit. Atunci, spune Scriptura, a fost mare razboi in cer. Mihail si ingerii cei buni au invins, iar cei rai au fost aruncati din cer, devenind demoni.

In popor se spune, ca Sfantul Mihail nu pregeta sa se razboiasca cu diavolii si sa-i infranga ori de cate ori acestia incearca sa fure Luna sau Soarele, prilej cu care apar eclipsele. Lupta Arhanghelului cu fortele intunecate este harazita a dura pana la sfarsitul lumii, cand va suna din trambita pentru a scoate mortii din morminte si va duce batalia decisiva cu diavolul.

Citeste si: Helmut Duckadam a fost incinerat. Familia „Eroului de la Sevilla” a organizat o ceremonie privată - kanald.ro

Citeste si: Dezvăluirea sfâșietoare pe care Helmut Duckadam i-a făcut-o lui Mitică Dragomir, despre situația financiară! Abia și-a putut stăpâni lacrimile când și-a auzit prietenul spunând asta: „M-am simțit eu umilit”- wowbiz.ro

Citeste si: Cine este Eugen Sechila, „umbra” lui Călin Georgescu, organizator de tabere paramilitare. Legăturile cu mișcarea legionară- antena3.ro

Sfantul Arhanghel Gavriil al carui nume inseamna in limba ebraica, ,,barbat – Dumnezeu’’, nume ce contine concentrat vestea ca Dumnezeu se va face barbat si isi va asuma firea omeneasca ,,a binevestit Nasterea Domnului si a Sfantului Ioan Botezatorul, a talcuit proorocului Daniel viziunile, a vestit nasterea Fecioarei Maria si a hranit-o pe Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu in Sfanta Sfintelor. Se presupune ca tot el a pravalit piatra de la mormantul Mantuitorului vestind Invierea Domnului femeilor mironosite.’’

(Diac. George Aniculoaie)

Sfantul Gavriil este, mai ales, protectorul fecioarelor crestine, al familiei crestine, protectorul mamelor care nasc copii, ca si protectorul copiilor si al calugaritelor iubitoare de feciorie si iubitoare de Hristos.

Drept recunostinta pentru acesti doi ingeri, Biserica ortodoxa a randuit ca acestia sa fie pictati pe doua dintre usile Sfantului Altar. Unul cu crini in mana, semn al bunei vestiri, iar celalalt cu o sabie de foc, semn al pazei care i-a fost randuita la poarta Edenului.

In aceasta zi, dupa slujba religioasa, se citesc rugaciuni de dezlegare pentru cei prezenti, dupa care preotul se dezbraca de vesmintele preotesti si le pune peste credinciosi, gestul avand leac pentru multe boli, in special cele mintale.
In ziua praznicului se mananca peste, pentru a fi sprinteni ca pestele, pentru a fi feriti de boala si de paguba.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI