Joi, 14 octombrie, este cea mai importantă zi a pelerinajului la Sfânta Parascheva. Zeci de mii de pelerini se află la Iași pentru a participa la sfânta liturghie de la Catedrala Mitropolitană din Capitala Moldovei.

Numărul pelerinilor este din ce în ce mai mare

Străzile din jurul Mitropoliei sunt neîncăpătoare pentru zecile de mii de credincioși. Chiar dacă au stat zilele trecute la rând și s-au închinat la racla sfântă, cu toții spun că nu puteam să lipsească astăzi de la slujbă.

Mulți au venit înainte de răsăritul soarelui pentru a fi siguri că vor prinde un loc lângă scenă. Toți cei care au venit aici în acest an se roagă pentru sănătatea lor și a celor dragi, dar și pentru pace în lume.

Citeste si: Sărbătoare 16 octombrie 2022: Ce sfânt este celebrat în calendarul ortodox?

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Numărul pelerinilor care se așează la rând pentru a ajunge la moaștele Sfintei Parascheva este din ce în ce mai mare.

Sunt aproximativ 15.000 de oameni care așteaptă acum la coadă, de cinci ori mai mulți față de zilele trecute, pentru că toți își doresc să ajungă la raclă chiar de ziua Sfintei Parascheva.

S-au pregătit 85.000 de sarmale 

Se spune că puterea Sfintei Parascheva este mai mare astăzi și înfăptuiește minune.

Citeste si: Un șofer de TIR a fost reținut după ce a fost prins furând kerosen

Aproximativ 15 ore au de așteptat cei care sunt acum la rând, însă credincioșii spun că merită așteptarea.

Pentru cei care sunt astăzi prezenți la slujbă, se va organizată o masă tradițională după slujbă. 85.000 de sarmale au fost pregătite pentru pelerini. 

Citeste si: Situație incredibilă la Guvern! Factura la curent nu a mai fost plătită de 6 luni

Mâine ar trebui să fie ultima zi a pelerinajului, iar moaștele Sfintei Parascheva să fie așezate din nou în Catedrală, însă reprezentanții Mitropoliei spun că moaștele vor rămâne în curte atât timp cât fluxul de credincioși va fi mare. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si