La poalele Munților Făgăraș, turiștii s-au bucurat din plin de farmecul toamnei în grădinile baronului von Brukenthal de la reședința de vara din Avrig au pășit pe urmele nobililor de odinioară și au descoperit priveliști de poveste. Oaspeții au profitat de decorul dedicat recoltei și au făcut adevărate ședințe foto.
Citește și: VIDEO- Record de angajări toamna. În luna septembrie, platformele de recrutare au înregistrat peste un milion de aplicări
„E idilic. E foarte frumos locul, îmi place super mult. E prima dată când venim și ne bucurăm că am prins vreme bună. E atât de drăguț. Îmi place foarte mult că sunt mulți dovlecei.”
Domeniul baronului Samuel von Brukenthal a fost amenajat după castelului Schönbrunn din Viena
Oaspeții s-au plimbat în liniște prin grădinile baronului legendă a Transilvaniei. Domeniul se întinde pe nu mai puțin de 16 hectare și a fost amenajat după modelul castelului Schönbrunn din Viena.
„Și decorul specific anotimpului de toamnă cu bostan. Fotografii? Fac. E o altă pasiune de-a mea și fac.”
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Arnold Klingeis, administrator complex: „Aceste locuri de decor, cum se spune în ziua de astăzi, au scopul să fie instagramabilă, omul să-și facă o poză, să-i arte prietenilor și în acest fel tot mai mulți vizitatori să ajungă aici.”
Musafirii au avut parte de un adevărat răsfăț culinar. La mare cinste au fost preparatele din cartofi, dar și purcelușul la proțap.
Gheorghe Biro, chef: „Aici avem un purcelaș de lapte. Este băgat în baiț, de 3 zile e pregătit, a fost tăiat special pentru noi și avem niște condimente speciale, dintr-o tradiție foarte veche, avem niște cărți după care ne inspirăm, cărți foarte vechi din secolul XVIII și sunt anumite condimente special concepute pentru acest proțap.” Și pentru că în urmă cu aproape două secole și jumătate în grădinile baronului Samuel von Brukenthal, s-a cultivat pentru prima dată cartoful în Transilvania, vizitatorii au avut parte și de un meniu delicios din cartofi.
Gheorghe Biro, chef: „Avem cartofi copți, supă cremă de cartofi dulce, ciorbă de cartofi, legume la grătar, legume coapte. Cartofii sunt cartofi copți și cu o cremă de brânză.”
Reședința de vară a celebrului baron Von Brukenthal este cunoscută încă din secolul al XVIII ca „Edenul Transilvaniei”. Parcul baroc, structurat în terase largi, este singurul de asemenea dimensiuni de la noi din țară.