Sărbători legale 2020. 1 iunie, Ziua Copilului, este declarată zi nelucrătoare. Anul acesta, 1 iunie pică fix luni. Astfel, angajații din România vor avea parte de trei zile libere.

Următoarele zile libere legale sunt cele de Rusalii. Prima zi de Rusalii, 7 iunie, pică duminică. 8 iunie pică luni și va fi tot zi liberă.

Rămâne de văzut ce vor anunța autoritățile legat de ce se va întâmpla după 1 iunie.

În funcție de asta, românii își vor putea face planuri pentru cele două weekenduri libere.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Sărbători legale 2020

Românii au 14 libere legale

Sărbători legale 2020. Cele 14 libere legale acordate prin Codul muncii sunt următoarele:

1 și 2 ianuarie;
24 ianuarie- Ziua Unirii Principatelor Române;
prima și a doua zi de Paște;
1 mai- Ziua Muncii;

Citeste si: Rafila: „S-ar putea gândi o relaxare suplimentară de la 1 iunie”

1 iunie- Ziua Copilului;
prima și a doua zi de Rusalii;
15 august- Adormirea Maicii Domnului;
30 noiembrie- Sfântul Andrei;
1 decembrie- Ziua Națională a României;
25 și 26 decembrie- prima și a doua zi de Crăciun.

De la 1 iunie, s-ar putea redeschide terasele

Sărbători legale 2020. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că, dacă numărul de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus va continua să scadă sau dacă va exista un număr constant mic, se poate ajunge la deschiderea teraselor de

la 1 iunie, iar din 15 iunie s-ar putea deschide plajele.

Sărbători legale 2020

Citeste si: Avertisment pentru părinți. Copiii până în doi ani nu ar trebui să poarte mască

”În condiţiile în care vom avea de la o zi la alta cazuri noi în scădere sau număr constant mic ne gândim la altă perioadă de relaxări. De exemplu, cea aşteptată a teraselor, de la 1 iunie. De la 15 iunie ne gândim la deschiderea plajelor”, a afirmat, luni seară, la B1 TV,  ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Sărbători legale 2020. Acesta explică că restaurantele se vor deschide ”într-un timp doi”, în funcţie de cum va putea fi gestionată deschiderea teraselor.

Citeste si: Cum s-a descurcat Serghei Mizil la școală? „Tata era al doilea după Ceaușescu. Făceam ce voiam, veneam când voiam.”- kfetele.ro

Citeste si: Decizia drastică luată în cazul tinerei ucise în Buşteni. Ce se întâmplă cu ursul care a sfâșiat-o- radioimpuls.ro

Sărbători legale 2020

Când se vor relua zborurile externe

Sărbători legale 2020. Întrebat despre referitor la reluarea zborurilor externe, ministrul Sănătăţii a precizat: ”Discutăm cu Ministerul Transporturilor, precum şi cu ţările terţe cu care avem legături aeriene.

În măsura în care condiţiile din aceste ţări nu impun izolări sau carantinări, atunci şi la noi se va discuta acest lucru. Noi avem izolare la domiciliu pentru 14 zile pentru toţi cei care vin din străinătate. Nu mai există zone roşii sau zone galbene, totul e mai degrabă o zonă galbenă, având în vedere că avem izolare la domiciliu”.

Citeste si: Cand vor autoritatile sa deschida terasele si plajele! Raspunsul pe care il astepta toata Romania

Acesta a repetat că toate măsurile depind de evoluia numărului de cazuri şi de respectarea măsurilor pentru limitarea pandemiei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si