Sarbii din Banat au chefuit, noaptea trecuta, mai ceva ca la nunta. Au sarbatorit intrarea in 2017 cum numai ei stiu sa o faca: cu muzica de petrecere si pahare sparte!

"Daca ne luam dupa ce spune traditia, la miezul noptii trebuie sa spargem un pahar ca sa avem noroc tot anul. O sa sparg si eu unul. Srecna Nova Godina! An Nou Fericit!"

Dupa miezul noptii, petrecaretii s-au imbratisat de trei ori conform obiceiului sarbesc. Apoi au trecut la dans cu gandul ca putina miscare nu strica dupa festinul culinar.

Sa mergem si la Arad, unde a fost perecere mare. Sute de sarbi, dar si slovaci, romani sau unguri au dansat si au petrecut pana in zori, dupa ce, la miezul noptii au spart pahare, pentru a alunga ghinionul si pentru a avea noroc tot anul.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Printre petrecareti s-a remarcat si fostul iubit al Mihaelei Borcea, Marian Toader. Primarul din Zabrani a venit însotit de noua lui cucerire.

MARIAN TOADER:  Partenera mea este romana din Lipova,  cea mai frumoasa fata din Lipova am luat-o eu! Cum va cheama si cu ce va ocupati? Ionela, invatatoare sunt! Foarte bine e. Am dansat si vom dansa toata noaptea

Ce daca a inceput sesiunea, iar cursurile asteapta cu zecile sa fie citite? Cand este vorba despre petrecere, orice student pune examenele pe locul al doilea.
Iar cand petrecerea este "Revelionul studentesc", atunci chiar ca distractia trece pe primul loc.

Studentii basarabeni, care invata la facultatile din Galati, au sarbatorit azi-noapte din nou intrarea in 2017. Si ucrainienii din nordul tarii au petrecut pana in zori.

Aici traditia spune ca pentru a avea noroc tot anul uratorii trebuie sa ajunga inainte de miezul noptii.

In Moldova traditiile de an nou se respecta cu sfintenie. Oamenii se bucura de artificii dupa slujba din biserica.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si