In articol:
Sarmale de post mănăstireşti. Sarmale de post mănăstirești pot fi și mai gustoase decât cele cu carne, mai ales că sunt și mai ușoare, pentru că au mult mai puțină grăsime. Învață să le prepari și tu sarmale de pot mănăstirești pentru Postul Crăciunului! O rețetă simplă și rapidă de sarmale gustoase de post!
Ingrediente- Reţeta sarmale de post mănăstireşti
- 200 g orez
- 200 g ciuperci
- 3-4 linguri ulei
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 2 lingurite pastă de roşii
- 1 ardei gras
- 1 varză murată
- sare
- piper
- piper boabe
Citeste si: Rețetă de dulceață de gutui cu nucă
Mod de preparare
Mai întâi, ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb 10 minute, în apă cu sare. Ceapa, ardeiul gras şi morcovii se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
După care orezul se curăţă, se spală şi se căleşte 1-2 minute în ulei încins.
Mai apoi, varza pentru sarmale se desface în foi, se spală cu apă rece şi se lasă la scurs. Se taie pătrate de 10×10 cm, care se umplu cu compoziţia de orez şi ciuperci. Sarmalele se rulează şi se pun ordonat, într-o oală cu fundul gros, unsă cu ulei, în care s-a pus un strat de varză tocată.
Apoi adăugați câteva boabe de piper, iar deasupra se presară varză tocată.
Sarmalele de post mănăstirești se servesc imediat, dar, pentru că nu au grăsime sunt foarte gusoase şi reci. Poftă bună!
Citeste si: Reţeta de conopidă murată la borcan pentru iarnă