In articol:
Sarmale de post. Iată cea mai gustoasă rețetă de sarmale de post pe care să o încerci în această perioadă!
Rețetă de sarmale de post
Ingrediente
- 2 verze murate
- o cana si jumatate cu orez
- 1 morcov mare
- 2 cepe medii
- 150 ml pasta de tomate sau bulion
- sare si piper macinat
Citește și: Postul, pentru cei cu buzunare pline
- cimbru
- 2 foi de dafin
- 1 legatura de marar
- boia de ardei dulce
- 40 ml ulei
Mod de preparare
Toacă ceapa mărunt și dă morcovii pe răzătoare.
Următorul pas este acela de a pune uleiul la încins într-o cratiță și adaugă apoi morcovul și ceapă.
După ce s-au călit, poți să adaugi orezul, împreună cu o cană cu apă. Lasă să fiarbă până orezul absoarbe apă și condimentează cu sare, piper, cimbru și mărar tocat mărunt.
Acum poți trece la umplerea foilor de varză cu compoziția pregătită anterior. Așază pe fiecare foaie câte o lingură cu vârf din compoziție, rulează foaia de varzal, apoi îndeasă capetele înăuntru.
Toacă mărunt nervurile pe care le-ai dat deoparte inițial și așază-le pe fundul oalei.
După ce ai așezat patul format din nervuri, poți începe să aranjezi sarmalele, vertical sau orizontal.
Acoperă sarmalele cu restul de varză tocată, adaugă bulionul sau sucul de roșii și frunzele de dafin.
Toarnă apoi apă caldă peste sarmale, cât să treacă peste ele cu 1-2 degete, pune capacul și fierbe la foc mic. După preferințe, le poți găti și într-un cuptor electric, într-o oală de lut, deoarece timpul de gătire este mai mic. De regulă, sarmalele sunt gata în două sau trei ore dacă le gătești pe plită.
Verifică din când în când sarmalele și mai adaugă apă fiartă dacă este nevoie. Sarmalele sunt gata când varza este moale și poate fi tăiată cu ușurință cu furculița. Spre final poți să scoți capacul, pentru ca sarmalele să se rumenească frumos la suprafață.
Citește și: Reţete de post 2022: Cele mai gustoase mâncăruri fără carne