Close sidebar
Close sidebar

Sarmalute minune! Sunt de post, dar nici nu simti lipsa carnii! Uite cum se prepara

Sarmalele de post sunt o varianta nelipsita de pe masa oricarei gospodine atunci cand se tine post, dar nu numai. Cand vine vorba de sarmale de post, gospodinele se intrec in a gasi un ingredient special sau un truc care sa dea si mai multa savoare preparatului atat de indragit de romani.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Iata o reteta care sigur ii va bucura pe cei dragi! 

Ingrediente pentru retete sarmale de post cu orez si cartofi:

Citeste si: Cine este și cum arată Alina, soția lui Gabriel Cotabiță: „I-am dat un mesaj pe Facebook, ca un fan obișnuit”- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Scandal uriaș în familia regală a Norvegiei. S-au aflat noi detalii șocante despre fiul vitreg al viitorului rege, aflat deja în arest- antena3.ro

o varza mare
o ceapa
un morcov
un cartof
o cana de orez
o legatura de patrunjel
o legatura de marar
cimbru uscat
crengi de cimbru
foi de dafin
boia dulce
tocana de legume
ulei de masline
sare
piper
Mod de preparare pentru retete sarmale de post cu orez si cartofi:

Se pregatesc frunzele de varza ca la sarmalele normale. Se curata legumele si se toaca marunt sau se dau pe razatoarea mare. Se pune ceapa la calit intr-o cratita cu ulei incins, dupa care adaugam morcovul si cartoful, lasam putin sa se caleasca impreuna, condimentam cu sare, piper, cimbru uscat, apoi punem 2 – 3 linguri de tocana de legume sau bulion. Luam cratita de pe foc si adaugam orezul care a fost fiert putin.
Se amesteca bine si apoi se ia din compozitie si se pune in foile de varza pentru a fi rulate. Pe fundul oalei se pun cateva crengute de cimbru, apoi cateva foi de varza si apoi se asaza sarmalele. Deasupra se acopera cu varza tocata si frunze de dafin,  peste care se toarna ulei de masline, boia dulce si apa cat sa le acopere. Se bafa oala la cuptor pentru aproximativ doua ore, la foc mic si se adauga apa de cate ori este nevoie. 

Sursa: bucataras.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI