Virusul a fost secvențiat genetic în toate cazurile și se poate vedea faptul că este vorba de o a doua infecție cu SARS Cov 2, ca urmare a primei infecții confirmate, și nu despre o prelungire a bolii. În plus, în cazurile analizate de către ECDC apare și informația potrivit căreia a doua reinfecție are loc în toate aceste cazuri analizate cu o tulpină diferită a virusului, semn că SARS Cov 2 a suferit deja mutații.
Persoanele asimptomatice pot avea imunitatea de scurtă durată
Tot din aceste analize făcute de către ECDC, iese în evidență un lucru interesant, și anume, amploarea răspunsului imun pare să fie asociată cu severitatea bolii și există indicii că imunitatea legată de anticorpii împotriva COVID-19 poate să nu fie de lungă durată la cei care au fost asimptomatici și cei care au avut simptome ușoare.
Analiza arată că imunitatea dată de COVID-19 are legătură cu severitatea bolii
Specialiștii ECDC au ajuns la concluzia că majoritatea pacienților par a dezvolta un răspuns imun în urma unei prime infecții cu SARS Cov 2, însă această imunitate va putea scădea în timp. Acest lucru se poate aplica în cazul persoanelor cu o primă infecție mai puțin severă, ca și în cazul celor 6 pacienți care au făcut parte din analiza ECDC.
Sursa: Mediafax.ro
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Pălăria Melaniei, pantaloni scurţi şi lenjerie: obiectele vestimentare cele mai comentate la învestitura lui Trump. „Aproape a zburat”- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro