Raportul publicat recent de către Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutul Naţional de Sănătate Publică arată că numărul cazurilor de infectare cu virusul West Nile din acest sezon a crescut.

Până în acest moment(8 august) au fost înregistrate 6 cazuri de infectare, începând cu data de 3 iunie, atunci când a început perioada de supraveghere. 5 dintre cele 6 cazuri sunt confirmate, iar cel de-al șaselea este un caz probabil.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor- wowbiz.ro

Citeste si: O fată de 17 ani a sunat disperată la 112, apoi apelul s-a închis. Ce au aflat polițiștii, după ce au găsit-o într-o casă răvășită- antena3.ro

Citește și: Un preot din Alexandria, la cumpărături pe banii de reparat biserici. Prejudiciu de aproape 5 milioane de lei

west nile, virus, ins

Toate cazurile de West Nile de până acum, înregistrate la bărbați

Până acum, toate cazurile de West Nile din România au fost înregistrate la bărbați, patru dintre ei fiind din mediul urban şi doi din mediul rural.

Cazurile au fost înregistrate la mai multe grupe de vârstă. Două dintre acestea la persoane de 40-49 de ani, două la oameni cu vârsta cuprinsă între 60 și 69 de ani, iar alte două la bărbați în vârstă de 70-79 de ani.

Până acum cele mai multe cazuri de infectare cu West Nile au fost înregistrate în Capitală, adică 2 din numărul total. Celelalte 4 cazuri depistate au fost descoperite în: Bistriţa-Năsăud, Dâmboviţa, Mureş și Satu Mare.

Simptomele infectării cu virusul West Nile

Infecția cu virusul West Nile se poate manifesta prin mai multe simptome, de la cele asemănătoare unei simple răceli, pana la semne de meningo-encefalita:

  • febră ridicată însoțită de durere de cap intensă;
  • vărsături;
  • stare generală alterată;
  • sensibilitate crescută la lumină.

Citește și: El este polițistul care s-a împușcat în cap chiar în secție. Daniel avea doar 28 de ani și planuri mari de viitor: „Spunea că nu mai poate să lupte”

west nile, virus, ins


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si