Unul dintre părinţi a mai fost sancţionat pentru astfel de fapte de 165 de ori, la Sibiu.

Șase copii din Mureș erau obligați să cerșească de către proprii părinți

Cei doi soți și-au obligat copiii să cerșească în perioada iunie 2015- aprilie 2022. Cei șase copii au în prezent vârste cuprinse între 6 și 16 ani.

Citește și: Percheziții în Argeș: patru persoane au fost arestate preventiv în două dosare de trafic de droguri

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

”În acest scop, inculpaţii au transportat persoanele vătămate minore din localitatea de domiciliu, situată în judeţul Mureş, în municipiul Sibiu, unde le-au obligat să apeleze la mila publicului, beneficiind de foloasele patrimoniale obţinute în urma acestei activităţi. În perioada 2015-2022, unul dintre inculpaţi a fost sancţionat pe raza municipiului Sibiu de 165 de ori pentru apelarea în mod repetat la mila publicului precum şi pentru faptul că şi-a îndemnat copiii minori să cerşească. De asemenea, cel de al doilea inculpat a fost sancţionat de 30 de ori, în aceeaşi perioadă, pentru săvârşirea aceluiaşi tip de contravenţii”, a transmis, joi, DIICOT.

Copiii au fost preluaţi de DGASPC

Patru dintre copii au fost preluați de DGASPC în urma perchezițiilor făcute acasă, iar alți trei minori au fost preluați în luna octombrie.

Citește și: Un bărbat a fost trimis în judecată după ce a înjunghiat o persoană în faţa unui club

Cei doi părinți au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, iar minorii au beneficiat de consiliere psihologică, dar  şi de toate drepturile şi măsurile de protecţie prevăzute de Codul de Procedură Penală. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si