In lista scurta au fost selectati, la fiecare dintre cele 10 categorii, 10 fotografi din toata lumea. Cei zece castigatori vor fi desemnati pe 20 aprilie, precum si fotograful anului ales dintre acestia.

Foto: Radu Dumitrescu-Elian Romania/Open Culture 2017 Sony World Photography Awards

In competitia destinata profesionistilor sunt Adi Bulboaca- Arhitecture si Ioana Moldovan- Life, iar la sectiunea Open- Radu Dumitrescu- Culture, Alex Andriesi- Enhanced, si Sorin Rechitan- Nature.

Rares Taciu participa la categoria Youth, unde sunt inscrisi fotografi cu varste intre 12 si 19 ani, fiecare dintre concurenti prezentand o singura imagine, pe tema "Frumusete".

Foto: Adi Bulboacă Romania/ Proffesional/ Architecture 2017 Sony World Photography Awards

Au fost inscrise 227.596 de fotografii pentru Sony World Photography Awards.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Foto: Sorin Rechiţan Romania/ Open Nature 2017 Sony World Photography Awards

Competitorii de pe lista scurta se bat pentru premii constand in echipamente digitale Sony de profil si pentru includerea in acest an intr-un album al castigatorilor.

Fotograful anului primeste in plus un premiu de 25.000 de dolari, cel mai bun de la categoria Open- 5.000 de dolari si echipamente in valoare de 30.000 de euro vor fi oferite universitatii castigatoare de la categoria Student Focus.

Foto: Ioana Moldovan Romania/ Professional/ Daily Life 2017 Sony World Photography Awards

Lista scurta de fotografi de la toate categoriile, Professional, Open, Youth si Student Focus, au impresionat juratii cu subiecte de impact si un limbaj vizual puternic.

Anul acesta s-au prezentat mai multi fotografi din Asia, din tari precum China (90%); Myanmar (183%) Vietnam (108%); Philippines (71%) si Hong Kong (73%).

Foto: Alex Andriesi Romania/ Open/ Enhanced 2017 Sony World Photography Awards

La Sony World Photography Awards 2017 sunt reprezentate 49 de tari, pe lista scurta, cei mai multi fiind din Italia (22), Germania (17), Marea Britanie (15), China (14) si Rusia (11). Artisti din Armenia, Cuba, Islanda si Arabia Saudita s-au calificat pentru prima data in aceasta faza a concursului.

Din juriul condus de curatorul britanic Zelda Cheatle mai fac parte editori foto, fotografi, jurnalisti, directori de reviste de specialitate.

Fotografiile castigatoare vor fi expuse la Somerset House din Londra, intre 21 aprilie si 7 mai.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si