Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Șase oameni luați din gări au fost făcuți sclavi la o stână din Covasna. Erau ținuți în condiții greu de imaginat

Cele șase persoane erau forțate să lucreze de dimineață până seara la stâna la care au fost duse după ce au fost racolate din București și Brașov.

Antonia Cioanca,

[Sursa foto: DIICOT ]

DISTRIBUIE
acest articol

Șase persoane au trecut prin clipe grele după ce au fost racolate din gările din Brașov și București și au fost duse la o stână din Covasna. Autoritățile suspectează 3 persoane pentru că i-au exploatat pe oameni la ferma de animale.

Persoanele erau ținute în condiții greu de imaginat, în mizerie și sărăcie. Miercuri, procurorii de la DIICOT au făcut mai multe percheziții, iar suspecții urmează să fie audiați într-un dosar de trafic de persoane.

Citeste si: Cutremur cu magnitudinea de 6 în această dimineață în Turcia! Cât de puternic s-a resimțit seismul- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Un șofer din Iași care a parcat aiurea a blocat 10 tramvaie timp de o oră. Vatmanii s-au înfuriat: A venit în pijamale și râdea- antena3.ro

Citește și: Șase oameni cu handicap au fost exploatați timp de trei ani. Cine sunt cei care i-au supus la chinuri greu de închipuit?

[Sursa foto: DIICOT]

Procurorii spun că indivizii suspecți că au racolat oamenii au profitat de starea vulnerabilă a acestora și i-au indus în eroare. 

„La data de 16.10.2024,

procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Covasna împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Covasna, au pus în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Covasna și Brașov, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane în formă continuată. Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada 2023 – octombrie 2024, trei făptuitori, cu vârstele de 23, 38 și 47 de ani, prin intermediul unor persoane din anturajul lor, au recrutat șase persoane vătămate din zona gărilor din municipiile Brașov și București, prin inducere în eroare și
profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora, după care le-au exploatat prin muncă la ferma lor de animale.

Pentru a îngrădi libertatea de mișcare a victimelor și a le împiedica să fugă, făptuitorii au exercitat asupra lor acte de constrângere fizică și psihică. Audierile se desfășoară la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Covasna. Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, Inspectoratului de Poliție Județean Covasna și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Covasna.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, transmite DIICOT.

Citește și: VIDEO- Doi bărbați cu handicap au fost sechestrați și ținuți în sclavie, de o familie din Giurgiu. Au fost supuși la tratamente inumane

[Sursa foto: DIICOT]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI