Intre persoanele inculpate se afla patru fosti reprezentanti ai politiei, inclusiv David Duckenfield, insarcinat cu securitatea stadionului in ziua dramei, a precizat intr-un comunicat Sue Hemming, de la Parchetul Coroanei britanice (CPS).

David Duckenfield, in prezent pensionar, este inculpat de ”omucidere prin neglijenta grava”. Fostul politist a recunoscut deja ca a decis sa deschida poarta de acces pe stadion, precipitând astfel imbulzeala suporterilor grabiti sa vina la meci si calcarea in picioare a unora, in confuzia creata.

Celalalte inculpari vizeaza intre altele fapte de obstructionarea justitiei, in contextul in care politia a fost acuzata ca a vrut sa ”ingoape” cazul.

Familiile victimelor au fost informate, miercuri dimineata, cu privire la inceperea urmaririi.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

”Tot ceea ce vrem este dreptate, nimic mai mult, nimic mai putin”, a declarat inainte de anuntul oficial Margaret Aspinall, presedinta Grupului de sustinere a familiilor de la Hillsborough.

”Va fi un drum lung, insa familiile nu vor renunta niciodata la caz”.A fost c

Aceasta noua evolutie are loc dupa mai bine de un an dupa ce un juriu a conchis ca decesele celor 96 de suporteri nu au fost accidentale.

Juratii au aratat cu degetul neregulile politiei, acuzata ca a vrut sa musamalizeze.

La 15 aprilie 1989, in cursul semifinalei Cupei Angliei intre Liverpool si Nottingham Forest, pe stadionul Hillsborough, o miscare a multimii a antrenat

moartea a 94 de persoane, inchesuite in grilaj, in apropierea terenului. Alte doua persoane au decedat ulterior.

Suporteri Liverpool se inghesuiau la intrari, in timp ce se apropia inceputul partidei, iar securitatea a deschis o poarta catre aripa care le era rezervata, pentru a scadea presiunea. Insa fanii s-au napustit intr-o tribuna deja arhiplina.

Drama a determinat autoritatile sa schimbe in mod radical normele de securitate pe stadionele engleze- numai locuri in tribune.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si