Apar noi detalii în dosarul morții Sharei Ionășchiță, tânăra de doar 16 ani din București care a fost ucisă de o supradoză în casa unui băiat din Dumbrava Roșie.

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că 6 polițiști din cadrul IPJ Neamț sunt cercetați disciplinar, în urma verificărilor efectuate de Corpul de Control al Ministrului Afacerilor Interne.

Citește și: Cazul Sharei, tânăra găsită fără viață în casa unui băiat din Piatra Neamț: Anchetatorii au obținut mandate pentru percheziția informatică a dispozitivelor electronice

Ce s-a întâmplat?

Acțiunea s-a desfășurat în perioada 11-15 septembrie, potrivit IPJ Neamț. Oamenii legii au cercetat modul de acțiune al polițiștilor în cazul morții adolescentei, în condiții bizare.

„Verificările au avut ca obiect stabilirea modalității de sesizare și raportare a evenimentului, modul de intervenție și activitățile desfășurate de primii polițiști sosiți la fața locului, inclusiv asigurarea, conservarea și ridicarea mijloacelor materiale de probă, precum și măsurile dispuse.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În urma verificărilor, a fost dispusă măsura cercetării disciplinare față de șase lucrători de poliție din cadrul IPJ Neamț, pentru abaterea de neglijență manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispozițiilor primite de

la șefii ierarhici sau de la autoritățile anume abilitate de lege, prevăzută de articolul 57, litera b) din Legea 360/2002 privind Statutul Polițistului, cu modificările și completările ulterioare”, conform Ministerului Afacerilor Interne, scrie mesagerulneamt.ro

Rezultatele verificărilor au fost înaintate către DIICOT pentru a dispune.

Cine este și de ce a murit Shara Ionășchiță? Povestea ei

Tânăra Shara Ionăschiță, care a murit la 16 ani, plecase din București cu o prietenă la un concurs organizat într-un liceu din Piatra Neamț.

Tânăra a ajuns în gară pe seară, iar la gară cele două prietene s-au separat.

Potrivit tatălui Sharei, la gară ar fi așteptat-o un băiat de 19 ani, cunoscut pe internet. El ar fi dus-o în propria locuință, iar acolo băiatul i-ar fi propus fetei să consume un drog sintetic numit Cristal, iar Shara a acceptat.

La scurt timp i s-a făcut rău, iar mama băiatului a sunat la 112 pentru a solicita sprijin medical, după ce tânăra a început să sângereze puternic. 

Citește și: EXCLUSIV- Totul despre drogul cristal care a ucis-o pe tânăra de 16 ani la Neamț. Psihoterapeut: ”Îți ia senzația de foame și de sete, te ține treaz într-o stare euforică”

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

În realitate, tânărul era un dealer de droguri, așa cum a reieșit din perchezițiile oamenilor legii. La descinderi au fost găsite sute de grame de droguri de mare risc, printre care și Cristal. 

Medicii legiști au stabilit că fata a murit din cauza unei reacții adverse la drogul extrem de periculos.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si