Close sidebar
Close sidebar

Șase români care jefuiau bancomate în Marea Britanie, trimiși după gratii timp de 14 ani

Gașca de români care a furat peste 140.000 de lire sterline din mai multe bancomate, în Marea Britanie, a fost trimisă după gratii pentru aproape 14 ani.

Andreea Bolocan,

Jafuri realizate de români în Marea Britanie

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Românii au fost condamnați la aproape 14 ani de închisoare

O bandă românească de "hackeri şi hoţi" a furat aproape 140.000 de lire sterline în raiduri la bancomate. Cei șase români au fost închiși pentru un total de 13 ani și șapte luni. Un tribunal i-a audiat pe trei dintre cei șase membri ai bandei sosiți în Marea Britanie exclusiv în scopul comiterii infracțiunilor, aşa cum chiar ei au spus. Detalii exacte despre modul în care au fost efectuate atacurile "sofisticate și profesionale" nu au fost dezvăluite, după ce judecătorul a avertizat că orice detaliu în acest sens poate oferi şi altora şansa să acţioneze la fel, potrivit informațiilor oferite de Daily Mail.

Citeste si: Italia: O româncă însărcinată a fost jefuită de 11.000 de euro și bătută de către carabinieri

Cei șase români au făcut eforturi "concertate" pentru a fura numerar, adesea noaptea, la o oră bine stabilită, după ce au efectuat anterior recunoaștere și au folosit un laptop de care se foloseau să injecteze un virus în bancomat.

Citeste si: Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025. Cu cât vor crește veniturile angajaților și cine va beneficia de bani mai mulți- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Ioan Constantin, 28 de ani, Petru-Giani Feraru, 23 de ani, Razvan Danaila, 31 de ani, fratele său Robert Danaila, 26 de ani, Victor Camara, 33 de ani, și Constantin Lupoaie, de 19 ani, au recunoscut toți acuzaţia de conspirație pentru furt. Un total de opt bancomate de la bănci, oficii poștale și magazine din Kent, Essex și sud-estul Londrei au fost vizate, primul atac având loc în ajunul Anului Nou 2019.

Banda a avut chiar îndrăzneala de a reveni la locul uneia dintre infracțiunile lor pentru a viza al doilea bancomat al unei bănci. De asemenea, au anulat sistemul de supraveghere pulverizând vopsea peste cameră.

Românii erau infractori profesioniști

Această infracțiune a implicat atacuri sofisticate și bine planificate asupra bancomatelor. A fost o criminalitate profesională, vizată, de mare valoare", a spus procurorul.

Au fost în total opt infracțiuni, Ioan Constantin fiind implicat în șapte și toate au avut loc noaptea. Toți inculpații au jucat roluri substanțiale și proeminente, vizând sume mari de bani.

Bancomate jefuite de români în UK

Citeste si: VIDEO| Vedete lăsate fără bani pe card

Constantin, din Basildon, Essex, a fost închis trei ani și patru luni, iar Feraru, fără adresă fixă, a fost condamnat la 25 de luni de închisoare. Razvan Danaila, fără adresă fixă, a fost închis pentru doi ani și jumătate, în timp ce fratele său Robert Danaila, de asemenea fără adresă fixă, și Camara, din Basildon, au primit fiecare doi ani și patru luni închisoare. Lupoaie, din Stanmore Hill, Stanmore, Middlesex, a fost închis timp de 12 luni.

Cum au fost descoperiți românii

Cei şase români infractori au acţionat fără greşeală, poliţiştii reuşind să-i prindă cu ajutorul unei pete de sânge lăsată de Constantin într-o parte interioară a unui bancomat. Probabil că s-a zgâriat în momentul în care a forţat fanta bancomatului.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Povestea dureroasă a regretatului actor Sebastian Papaiani! A fost martor la moartea fraților săi și trădat de propriul fiu- radioimpuls.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Sursa: ObservatorNews

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI