Update: „Incidentul a avut loc în jurul orei 13:30, în apropiere de localitatea Tarna Mare. Acolo, un grup de ucraineni ar fi atacat grănicerii din țara vecină și le-ar fi furat armele, apoi ar fi trecut în țara noastră. Imediat, autoritățile ucrainene i-au anunțat pe cei din țara noastră și astfel a început căutarea celor trei indivizi înarmați.

Unul dintre ei a fost prins imediat în România. Avea asupra sa doar pașaportul, iar arma o aruncase într-o pădure. Cel de al doilea a fost prins și el în urmă cu scurt timp în țara vecină. În momentul de față mai este căutat un ucrainean înarmat care este pe teritoriul țării noastre. S-a alăturat căutărilor și un elicopter din cadrul Inspectoratului General al Aviației.”, a spus Claudia Costandiș, reporter Kanal D.

Potrivit presei locale, mai mulți ucraineni au atacat o patrulă a poliției de frontieră din Ucraina și au dezarmat militarii din țara vecină.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Citește și: Vladimir Putin, "împins" de locotenenții săi să folosească arme nucleare. Harta țintelor Rusiei include mai multe zone din România

Grupul de dezertori au luat nu doar armamentul de luptă dar și muniția aferentă și au trecut granița ilegal în România.

Ucrainenii înarmați s-ar afla în aceste momente în județul Satu Mare, potrivit informațiilor PresaSM.

Poliția Română și Jandarmeria, puse în fața unui pericol fără precedent

În aceste condiții, s-a dat alarma la Poliția de Frontieră, la Inspectoratul de Poliție al Județului Satu Mare și la Inspectoratul Județean de Jandarmi.

Mai multe echipaje se duc în zona Tarna Mare și Halmeu pentru a identifica fugarii și pentru a-i neutraliza.

Conform surselor locale, există un risc real ca fugarii să se angajeze în luptă și să deschidă focul asupra forțelor de ordine din România.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si