Close sidebar
Close sidebar

Satul "cutremurelor" din Galati risca sa fie ingropat sub un deal. Ce s-a intamplat. Satenii sunt ingroziti: "Mi-e frica sa dorm si pe pat, ca ma duc cu totul"

Nu e zi sa nu o ia la vale pamantul, in Moldova! O surpare de aproape jumatate de hectar ameninta sa-i inghita pe oamenii dintr-un sat galatean. Saptamana trecuta alte doua alunecari de teren masive au distrus un drum judetean si ameninta 6 gospodarii in celalalt capat al judetului, la Suceveni.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Teama o macina de puteri pe batrana si-asa bolnava! Pamantul care ameninta sa-i inghita casa a maturat in cale copacii ca pe niste scobitori.

In calea pamantului care-i ameninta gospodaria, copacii sunt niste scobitori!

Fisurile se-ntind ca o plasa! De la o ora la alta, se-ntind mai mult si mai mult... Pamantul aluneca de la o ora la alta spre gospodaria bunicii.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Kim Jong Un iubește moda și luxul și cedează tentațiilor Occidentale. Ceasul lui costă cât salariul unui nord-coreean pe 10 ani- antena3.ro

La Plesa, o gradina si jumatate dintr-un deal au luat-o la vale. Zeci de copaci si butuci de vita-de-vie au fost rupti ca niste scobitori. Iar pamantul pare sa nu se linisteasca. Fisurile avanseaza si spre gospodaria unei batrane de 80 de ani.

Bunica Tinca nu-si mai gaseste linistea de cand pamantul a inceput s-o ia la vale. Biata femeie are gospodaria la cativa zeci de metri de hau si o ia groaza in fuecare zi cand vede fisurile care apar ca o plasa spre casa ei.

„Mi-e frica sa dorm si pe pat, ca ma duc cu totul. Ce fac? Ia uitati, e jumatate de metru pamant negru, restul e clisa cu apa. Sunt izvoare aici, ca jos sunt pompele de apa. Dormiti cu frica? Avem copii mici. Aveti unde sa va duceti? Nu si nici situatie. Nu avem serviciu”, spune femeia.

Dorobat- primarul comunei Beresti-Meria: „Deja vad ca este un izvor, se vede apa, dupa ce a alunecat terenul.

Este o zona cu izvoare subterane? Izvoarele sunt tocmai jos si aici e singura fantana care nu e potabila si mai era o zona in care au alunecat niste fantani. Si atunci? De la ploile, de la zapada care a fost”.

Oamenii au pus martori la baza surparii, sa afle daca pamantul mai aluneca sau se stabilizeaza. Abia dupa ce se linisteste zona, s-ar putea face o impadurire urgenta.

Pana la cea mai apropiata gospodarie sunt in jur de 50 de metri. Daca alunecarea de teren continua, primarul este hotarat sa evacueze familia care aproape de prapastia formata.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI