Close sidebar
Close sidebar

Locul din România unde un metru de pământ costă doar un leu! Peisajul îți taie respirația

Sunt multe zone în România în care depopularea a lăsat pământul gol, deși peisajele îți taie respirația.

Alis Pop,

Sat

[Sursa foto: Freepik]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Din cauza migrației transnaționale, e lipsei la educație, la un sistem de sănătate corespunzător, a dezindustrializării și transformărilor agricole multe sate din România au fost părăsite în totalitate ori mai locuiesc în ele una, două persoane.

Printre aceste zone care nu mai adăpostesc pe nimeni se numără și satul Gresia din județul Prahova. De o frumusețe rară, cu peisaje ce-ți taie respirația, unde liniștea este la ea acasă, satul din comuna Starchiojd nu mai are acum niciun locuitor.

Citește și: A ales calea pustietății și s-a refugiat în pădure. "Așa vreau să trăiesc”. Cum reușește să supraviețuiască „Gandalf din viața reală”

Sat

[Sursa foto: Freepik]

Satele rămân fără români 

În urmă cu doi ani a murit și ultima persoană în vârstă care locuia în singurătatea din Gresia, lăsând în urmă multe amintiri, dar și multe locuri date spre vânzare.

Citeste si: Băiatul care a înjunghiat doi tineri în Grădina Botanică din Craiova a fost condamnat definitiv. Câți ani de închisoare îl așteaptă- kanald.ro

Citeste si: Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat- wowbiz.ro

Citeste si: Cum să cumpăraţi cele mai ieftine bilete de avion. Care sunt zilele cu tarifele cele mai mici- antena3.ro

Acolo, un metru pătrat de pământ se vinde acum cu doar un leu și doritori există. Doar că există și impedimente în a se popula iar locul desprins parcă din basme. Lipsa utilităților rămâne un obstacol major pentru cei care vor să se mute la țară, căci acolo nu a existat niciodată curent electric, apă curentă sau gaze.

Precum acest sat, în Prahova, mai sunt și alte locuri uitate de lume.

Spre exemplu, satul Plăiețu din comuna Mîneciu nu mai are pe nimeni de la sfârșitul anului 2023, atunci când ultimul locuitor, Elena Ciobanu, a murit.

Citește și: O familie a murit după ce a ales să trăiască în pustietate, în cort. Rămășițele oamenilor au fost găsite dintr-o pură întâmplare: „Am încercat să îi oprim, dar ei nu au vrut să asculte”

Sat

[Sursa foto: Freepik]

La fel și în Merdeala, din comuna Posești, există un singur locuitor, în vârstă de 72 de ani, care a ales să trăiască în pustietate, fără a avea utilitățile de bază la îndemână.

Și în comuna Fântânele, în satul Bozieni, sunt doar doi oameni, Teodora și Alina Catană, mamă și fiu, sunt cei care încă mai vor să își ducă viața acolo.

Iar lista poate continua, căci depopularea de la sat este o reală problemă în România zilelor noastre.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI