Close sidebar
Close sidebar

Satul din Transilvania unde locuiesc mai mulți străini decât români. De ce sunt atrași olandezii, francezii și germanii în Richiș

Un sat din Transilvania a ajuns să numere mai mulți străini decât români. Cel puțin 11 naționalități sunt prezente în comuna Richiș din județul Sibiu, de la olandezi, francezi și germani până la americani sau lituanieni.

Redactia Stirile Kanal D,

Satul din Transilvania unde locuiesc mai mulți străini decât români.

[Sursa foto: Captură YouTube]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Străinii și-au găsit în satul Richiș din Sibiu libertatea pe care o căutau de mulți ani. Au cumpărat casele vechi abandonate de sași, le-au renovat și le-au redat farmecul de altădată.

Citește și: VIDEO „Venim aici și ne place foarte mult!”. Cartoful, vedeta din Transilvania

Străinii sunt încântați de viața la țară și de autenticitatea locului. Datorită lor, Richiș este pus pe harta turistică a Europei și atrage străinii în fiecare an.

De ce sunt atrași olandezii, francezii și germanii în Richiș?

Străinii spun că sunt atrași de farmecul unei localități vechi și pitorești, dar și de naturalețea locului.

Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș, din comuna Biertan din județul Sibiu, a fost ridicată în a doua jumătate a secolului al XIV-lea.

Satul din Transilvania unde locuiesc mai mulți străini decât români.

Citeste si: „Abia putea respira” A condus 20 de km sub șoc anafilactic pentru a-și salva viața. Un bărbat de 80 de ani din Suceava a ajuns în ultima clipă la spital, de unul singur- kanald.ro

Citeste si: Scene cumplite în pușcărie, după ce Gabriel de la "Puterea Dragostei" și-a înmormântat soția ucisă în Olanda. Ce se întâmplă cu el în aceste momente?- wowbiz.ro

Citeste si: Olivia Dunne, gimnasta care a devenit virală, spune că celebritatea vine cu un preț: „Mi-au cerut apa în care fac baie” - antena3.ro

Din cele 700 de suflete cât numără azi comunitatea, cei mai mulți sunt străini. Unii s-au mutat definitiv aici, dar sunt și străini care au case în Richiș și vin când au timp liber.

În ultimii ani, prețul unei case în Richiș a crescut de patru ori.

O locuință veche, tradițională, care păstrează farmecul autentic al satului, costă acum în jur de 40.000 de euro.

Localnicii din Richiș s-au obișnuit treptat cu noii lor vecini internaționali, deși încă găsesc amuzant faptul că nu pot pronunța cu ușurință numele lor. O stradă din sat a devenit cunoscută drept “Strada internațională”, găzduind familii din Olanda, Statele Unite ale Americii și Lituania.

Satul Richiș este supranumit de unii străini "Toscana din Est".

Satul săsesc cu ulițe de piatră și case tradiționale este înconjurat de o natură fermecătorare.

Satul Richiș, atracție turistică în nordul județului Sibiu

Satul Richiș – mai demult Richișul, Richișdorf, Râchișdorf, Rechișdorf, Răchișdorf (în dialectul săsesc Rechesdref, Reχestref, în germană Reichesdorf, Reichersdorf, în maghiară Riomfalva), e localizat în partea de nord a județului Sibiu, în Podișul Târnavelor, aparținând de comuna Biertan.

Prima atestare documentară a satului e din 1283, printre obiectivele importante rămase de la sași se numără biserica gotică, cu o vechime de peste 500 de ani.

Richiș este una dintre localitățile unde s-au mutat sașii, acea populație de origine etnică germană, stabilită în sudul și în nord-estul Transilvaniei începând cu mijlocul secolului al XII-lea.

Citeste si: A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul suprem. Mulți prieteni la început s-au bucurat, pe urmă n-au înțeles.”- kfetele.ro

Citeste si: Copiii lui Adrian Păunescu şi-au aruncat cuvinte grele: "Lăcomie, ipocrizie și minciună". Cum s-au împotmolit lucrurile la evaluarea averii regretatului poet- radioimpuls.ro

Citeste si: Olivia Dunne, gimnasta care a devenit virală, spune că celebritatea vine cu un preț: „Mi-au cerut apa în care fac baie” - antena3.ro

Colonizarea sașilor în Transilvania a fost inițiată de regele Ungariei Géza al II-lea (1141-1162), din rațiuni economice și militare, potrivit Richis Info.

Timp de câteva decenii, sarcina principală a coloniștilor germani a fost apărarea graniței Regatului Ungar din sudul Transilvaniei, procesul colonizării germane în Transilvania continuând până în secolul XIV.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI