Timişoara, oraş cu aproape 320.000 de locuitori la recensământul din 2011, are, potrivit recensământului din 2022, mult mai puţini locuitori 176.000 de locuitori.

Conform subprefectului de Timiș, problema ar fi că aceste cifre determină și alte aspecte, cum ar fi numărul de consilieri locali sau numărul de polițiști locali. 

Ce a transmis subprefectul de Timiș

„176.000 de locuitori are Timişoara la finalul recenzării.

Noroc că Guvernul a prelungit cu o săptămână recensământul, altfel acesta ar fi fost numărul luat în calcul pentru viitor. Iată două exemple: numărul de consilieri locali ar scădea de la 27 la 23, numărul de poliţişti locali de la 300 la 176, în condiţiile în care se solicita recent mărirea numărului lor sau, cel puţin, ca respectarea raportului de un poliţist local/ o mie de locuitori să fie făcută fără a include şi funcţiile de conducere”, a transmis subprefectul Ovidiu Drăgănescu.

Citeste si: Trei persoane au fost rănite, după ce un șofer a intrat pe contrasens

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Să sperăm că în acestă săptămâna Primăria Timişoara şi celelalte primării aflate în situaţii similare vor recupera diferenţa dintre numarul populaţiei estimate şi a celei recenzate în ultimele 4 luni”, a mai arătat Drăgănescu.

Au fost recenzate sub 500.000 de persoane la nivel de județ

Nici la nivel de județ cifrele nu arată mai bine, fiind recenzate sub 500.000 de persoane.

La ultimul recensământ au fost înregistrați 750.000 de locuitori.

Citeste si: Nelu Tătaru face anunțul: „Masca de protecție ar putea deveni obligatorie!”. Când se vor introduce noile restricţii?

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a făcut apel în repetate rânduri la timişoreni să participe la recensământ. Fritz a avertizat că o scădere a populaţiei atrage după sine şi o alocare mai mica a fondurilor de la bugetul de stat.

Citeste si: Lipsă de recenzori în țară. Autorităţile vor să atragă dintre şomeri

Materialul complet îl puteși urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si