De la începutul lunii, carburanții s-au ieftinit cu 7-8%, incluzând și reducerea de preț de 50 de bani, suportată jumătate de Guvern, jumătate de companii. Pentru prima oară în câteva luni, s-a înregistrat o scădere semnificativă a prețului pentru combustibil. 

Preţul barilului a scăzut, iar acest lucru a început să se vadă şi la pompe.

Scăderi semnificative la pompă

Un litru de benzină standard se vinde în Bucureşti cu 8,3 lei, în timp ce un litru de motorină costă 9,01 lei.

Cea mai ieftină benzină din Capitală se regăsește la Petrom, pe str. Dr. Herescu Petre nr.2A. Este vorba de 7,83 lei.

De asemenea, și prețul la motorină standard, a scăzut într-un ritm alert în ultima săptămână. Un litru de motorină începe de la 8,51 lei în București la Petrom și sare până la 8,77 lei la Mol și OMV. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Vești bune pentru șoferi. Benzina a coborât sub 8 lei litrul

Românii care și-au alimentat mașinile cu benzină în ultimele zile au observat o scădere a prețului la combustibil. Această situație a fost generată de o serie de factori, printre care se numără scăderea cursului leu-dolar, dar și reluarea celei mai mari rafinării din zona Central Europeană. 

Câți bani economisim la un plin de benzină sau motorină

Prețul mediu al unui litru de benzina a scăzut cu 6.6% față de luna trecută, ceea ce înseamnă ca un plin de 50 de litri costă astazi cu 28.5 lei mai puțin decât acum 30 de zile.

Citeste si: Ministrul Virgil Popescu face un nou anunț. Prețul petrolului a revenit la cel dinaintea războiului dintre Rusia și Ucraina

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 5.6%, ceea ce înseamnă că un plin de 50 de litri costă astăzi cu 26 lei mai puțin decat acum 30 de zile.

Scăderile de preţ au loc în contextul ieftinirii petrolului din ultimele zile (sortimentul Brent a căzut și sub pragul de 100 de dolari barilul și se menține în jurul acestei valori), dar și a scăderii cotațiilor la produse petroliere în zona noastră.

Citeste si: Vigneta Bulgaria 2022: Ce schimbare importantă anunţă MAE

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si