"Nu, nu am facut galagie. Si de ce ma filmezi pe mine acum? Eu vreau s-o intreb pe doamna doctor de ce ma da afara. Hai, te rog eu frumos, iesi afara. Doamna, iesiti din spital. Ma dati afara, da? Suntem intr-un spital judetean, sunt data afara, cu un copil autist, da? Nu vrea sa il trateze pentru ca este autist."

REFUZAT PENTRU CA E AUTIST?

"Ma dati afara, da? Sunt data afara. Doamna, haideti sa va dau o reteta. Sunt data afara, da? Veniti sa va dau o reteta. Vin sa-mi dati o reteta, dar nu vin sa-l tratam."

Adolescentul de 17 ani, care sufera de autism, a fost dus de mama lui la stomatologie, aseara, din cauza unor dureri tot mai puternice.
 
Mama copilului: "Doamna doctor m-a intrebat asa, pe un ton foarte rastit, daca mai sufera si de alte afectiuni. I-am raspuns ca da, are o operatie pe creier, in urma unui accident rutier."

Mama continua sa o acuze pe doctorita si de o atitudine gresita fata de copil, la care ar fi ridicat tonul.

Mama copilului: "A tipat cumva la copil sa se aseze cu capul cum voia dansa.

Copilul nu a inteles tipatul acela, i-am explicat eu copilului ca trebuie sa se lase putin mai jos."

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Medicul  se pare ca descopera o infectie si refuza sa continue procedura pana cand baiatul nu urmeaza un tratament.

 "Cu el se merge la Bucuresti. Va rog frumos sa inchideti… Deci nu-l tratati, nu? Va rog frumos sa iesiti afara, da? Inchideti telefonul."

 NERVI LA URGENTE

"Iesiti afara! Va rog frumos. Nu, este copil autist si dumneavoastra ma dati afara ca el este cu o masea, da?

Tot mai revoltata, femeia nu vrea sa plece din spital pana cand copilul nu ii este ingrijit.

"Nu puneti mana pe mine! Va rog frumos, dar nu puneti… L-ati agitat. Deci, clar, l-ati agitat. Inchideti telefonul. Eu o sa il inchid. Pai, filmati si n-aveti voie."

In cele din urma, cei doi parasesc spitalul, iar filmuletele sunt postate pe Internet. Astazi, reprezentantii spitalului vin cu explicatii.

CINE ARE DREPTATE?

Andrei Ilinca, medic primar urgente: "Medicul stomatolog a constatat o afectiune care necesita in momentul respectiv o reteta, pe care s-a si oferit sa o dea, incercand sa explice familiei ca, ulterior rezolvarii problemei, cu ajutorul antibioticelor, urmeaza o eventuala interventie, care va necesita sedarea pacientului."

Cu alte cuvinte, copilul nu ar fi putut fi anesteziat din cauza infectiei, ce trebuia tratata intai.

Reprezentantii unei asociatii de parinti de copii autisti acuza, insa, atitudinea medicilor.

Diana Ontoiu, presedinte "Curcubeul Autismului" Prahova: "Sunt convinsa ca s-a purtat ireprosabil acolo. Deci ceea ce spun medicii, ca a fost agitat, eu nu cred acest lucru. Si chiar daca era agitat se poate discuta cu un copil cu autism."

Adevarul va fi scos la lumina in urma unei anchete deschise de catre conducerea spitalului. Doctorita incriminata nu a putut oferi astazi explicatii, intrucat este in ziua libera.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si