Inceputul de saptamana nu pare sa dezamorseze conflictul de la Spitalul Colentina, unde clinica de neurochirurgie pare sa se lupte la cutite cu noul manager al unitatii medicale.
SILVI IFRIM- Acest conflict a izbucnit din faptul ca eu nu am reusit sa solutionez pe loc aceasta situatie.
Dr. IONUT GOBEJ: "Incepand din ianuarie 2017 este imposibila desfasurarea activitatii pentru ca nu mai sunt platite ore suplimentare...Exista pacienti care necesita operatii lungi, de peste 12 ore in cazurile date exemple care nu pot beneficia de tratament in astfel de conditii si orar"
SILVI IFRIM: Nu avem cadru legislativ care sa prevada acordarea orelor suplimentare.
Dr. Gheorghe Andrei Dan, sef Medicina Interna: Plata orelor suplimetare e un fals.
Pentru orele platite suplimentar nu a fost facuta pentru toti salariatii, mai ales pt chirrgii care stau de multe ori peste orele de program.
Au fost privilegiati si ceilalti medici s-au simtit aiurea
SILVI IFRIM, manager Spitalul Colentina: A venit la conducerea spit de 3 saptamani si nu face decat sa contininue ce a facut vechea conducere, are un plan de dezvoltare pt sectia de neurochirurgie 500 de mii de euro inca o sala de operatii dotata
Rodica Olteanu, director medical Spitalul Colentina: Exista o circulara data de fostul director in care se precizeaza ca operatiile trebuie efectuate pana la ora 15, in realitate, insa, nu se tine cont de ea.
Medicul acuza conducerea spitalului ca ii condamna la moarte pe doi pacienti din cauza lipsei de personal si a refuzului de a plati orele suplimentare. De cealalta parte, noul manager al spitalului se apara si spune ca este ilegala plata suplimentara a personalului medical.
Dr. IONUT GOBEJ: "Doamna manager spunea ca plata acestor ore suplimentare, ar fi ilegala. Doamna eu nu sunt jurist, sunt neurochirurg eu stiu sa consult pacienti, aceasta intrebare trebuie pusa managerului care a reusit sa plateasca aceste ore suplimnetare"
Si totusi managerul sustine ca ar avea documente care atesta plati ilegale de ore suplimentare.
Cat despre situatia celor doi pacienti, acestia vor fi categoric operati.
De aproximativ trei ani, doctorul Ionut Gobej opereaza la Spitalul Colentina. in 2014, a plecat de la Spitalul Marie Curie pentru a construi sectia de neurochirurgie in care a salvat sute de vieti. Acum, simte ca toate eforturile lui au disparut odata cu schimbarea conducerii.