Una dintre persoanele aflate în carantină, venite recent din străinătate, a descris modul în care sunt ținuți în hotel, acuzând că nu li se pun la dispoziție facilități de bază.

Citeste si: Avertismentul unui medic de renume: "Nu există practic nicio şansă"

„Suntem încuiați în camere, ni se deschide doar de trei ori pe zi, la micul dejun, prânz și cină. Suntem ținuți ca deținuții.

Ușa este închisă cu cheia pe dinafara. Apă, dacă ne cumpărăm. Nu avem nicio posibilitate de a pleca. Suntem sechestrați în camere. Ni s-a zis să folosim apa de la toaletă. Nu mai vorbesc de căldură. Am cerut să fie dat drumul la căldură și ni s-a spus că e luna mai. Am venit sănătoși și plecăm bolnavi. Doamne ferește de un incendiu. Este un hotel cu 10 etaje. Ce facem? Sărim pe balcoane sau avem soarta celor de la Colectiv? Curățenia lasă de dorit. Căldura lasă de dorit. Apa lasă de dorit. Mi se pare inuman ce se întâmplă cu noi. Nu a venit nimeni să ne ia o temperatură, să se intereseze de noi”, a declarat unul dintre cei închiși în carantină, potrivit România TV.

Totodată, acesta acuză că persoanele aflate în carantină au fost închise „cu cheia pe dinafară” și nu li se permite să iasă din camere.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Bucureștenii vor fi supuși la două tipuri de testare. Anunțul primarului general

Cei aflați în centrul de carantină mai acuză că nu sunt lăsați să își cumpere mâncare suplimentară din banii lor. Potrivit acestora, personalul hotelului le-a transmis că este interzis să să pună mâna pe banii persoanelor carantinate, deși acestea spun că pot plăti cu cardul pentru alte produse pe care și le-ar dori.

Acesta nu este primul caz din România în care oamenii carantinați acuză autoritățile că nu le pun la dispoziție elemente de bază pentru un confort minim. Într-un centru de carantină din Galați mai multe persoane au acuzat că nu au frigidere unde să țină mâncarea adusă de autorități.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Proiectul Guvernului privind măsurile pe perioada stării de alertă, la vot final

„Unde e frigiderul nostru din cameră ca să ţin şi eu lapte, brânză ouă. Nu ştiţi. Cine ştie? Vreau să mănânc mâncare sănătoasă, nu să mănânc lăturile voastre de pe jos.

Cine răspune de sănătatea mea? Ne-a băgat ca pe nişte şobolani aici şi ne dau mâncare de pe jos. Aici pungi de gunoi, aici e mâncarea pe care ne-a adus-o DSP ul. Aici iar pungi de gunoi, aici mâncare..... Eu nu pot să mănânc ouăle astea, că nu ştiu când sunt fierte. Să le mâncaţi voi, că sunt fierte e o săptămână şi mi le mai daţi două zile”, declara o femeie aflată în carantină, în Galați.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si