Close sidebar
Close sidebar

Scandal in Constanta! mai multi pensionari trebuie sa plateasca sute de lei pentru ca au mancat la cantina sociala in 2013

Mai multi batrani din Constanta cu pensii de mizerie au primit o veste care i-a facut sa cada din picioare! Trebuie sa plateasca sute de lei primariei pentru mesele pe care le-au primit gratis in 2013 la cantinele sociale.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Plang degeaba acesti pensionari. Au in mana o notificare oficiala si trebuie sa plateasca.

In 2013, fostul primar Radu Mazare a hotarat ca toti batranii cu pensii de pana la 500 de lei sa primeasca doua mese pe zi gratis, la cantina sociala.

„Foarte multi oameni din Palazu au primit scrisori ca au de plata 2.200, 4.400. Asa, putea sa ne trimita acasa in 2013, ca asta spune Curtea de Conturi ca sunt din 2013”, sustine Bibica Duma, pensionara.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Acum, dupa patru ani, Curtea de Conturi i-a impus primariei sa le ceara oamenilor cu pensii mai mari de 120 de lei sa dea banii inapoi pentru fiecare dumicat.  

Ca sa achite pomana din trecut, ar trebui sa nu mai manance nimic.  Aceasta doamna are o pensie de 323 de lei. Ii este imposibil sa achite.

„Sa plateasca cine a gresit. Cupoanele de pensie sunt din 2013.

Ne cereau doua cupoane pe an, din sase, in sase luni. Sunt la dosare la fiecare, au vazut ca nu am dreptul: Doamna Popa, nu imi mai vii de maine, trebuie sa platesti daca vrei, daca nu, nu!”, sustine o pensionara.

DATORIILE TREC, CANTINA RAMANE

Chiar si dupa ce au trecut prin aceasta umilinta, batranele nu renunta sa vina la cantina din Palazu Mare.

Acum legea le da voie se primeasca o masa calda gratis si cu pensii de 500 de lei, insa femeile nu mai cred nici in ce e scris negru pe alb. 

Eu sunt vaduva, eu nu mai am pe nimeni, eu nu am de unde sa dau banii asta inapoi lor, 1550. Eu i-am spus ca ma duc si ma arunc in Ghiol, daca nu imi dau foc in fata la primarie, sa vad ce o sa-mi faca”, spune o pensionara.

Reprezentantii primariei ridica din umeri.

„Din 2015, cand a venit Curtea de Conturi si a facut verificari, a concluzionat ca ar fi trebuit sa plateasca anumite persoane o contributie. Adica toate persoanlele care depaseau venitul net de 126 de lei ar fi trebuit sa plateasca 30 la suta, ceea ce nu s-a intamplat”, a declarat Iulia Zahariciu, director executiv Serviciul de Plati si Asistenta Sociala Constanta.

Oamenii pot totusi sa conteste decizia Curtii de Conturi, la Tribunal in termen de 30 de zile.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI