Scandalul a pornit de la faptul că martorii au fost protejați și interogați prin videoconferință, cu imagine blurată și voce distorsionată. Iar acest lucru a stârnit revolta inculpaților.

Avocații interlopilor s-au ales cu amenzi usturătoare

Apărătorii inculpaților au protestat și au plecat din sală, apoi au afirmat că nu se simt bine și au cerut să se trateze acasă.

Citeste si: Cauțiune de 100 de mii de euro pentru eliberarea din arest a unui fost primar

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Inculpatul Duduianu Florin, prin apărător ales Giurgea Mihai, arată că instanţa a dispus audierea prin mijloace de protecţie a martorilor şi a persoanelor vătămate.
În esenţă, solicită ca instanţa să revină asupra încheieri cu motivarea că inculpaţilor le
este încălcat dreptul la apărare, întrucât persoanele vătămate nu se află prezente în sala de judecată pentru a fi audiate nemijlocit de către instanţă. Ţinând cont de condiţiile tehnice, cu voce şi imagine distorsionate, arată că nu are cunoştinţă care persoane sunt prezente şi cine va fi audiat şi astfel se încalcă dreptul la apărare.

De asemenea, arată că persoanele vătămate şi inculpaţii se cunosc, sens în care nu se justifică aplicarea unor mijloace tehnice speciale de protecţie. Totodată, arată că nu există probe în sensul în care persoanele vătămate sau martorii să fie intimidate, agresate în sala de judecată. Solicită audierea persoanelor vătămate şi a martorilor nemijlocit în prezenţa inculpaţilor în sala de judecată. Toţi inculpaţii, prin apărători aleşi, formulează aceleaşi concluzii.(...) De asemenea, arată că nu există indicii cu privire la atingerea in integrităţii fizice şi psihice a persoanelor vătămate sau a martorilor dacă vor fi prezente”,  se precizează în documentele oficiale.

Avocații au invocat o stare de rău

„De asemenea, pe parcursul şedinţei de judecată, având în vedere faptul că se invocă o stare de rău şi probleme medicale, după aducerea la cunoşinţă a drepturilor şi obligaţiilor pe care inculpaţii le au, plasaţi fiind sub măsura controlului judiciar, instanţa permite inculpaţilor Văduva Miltiade şi Văduva Ionuţ zis al lui Seif să părăsească sala de judecată în vederea administrării tratamentului medical la domiciliu”,  precizează instanța.

Citeste si: VIDEO |Tradiția pe care a încălcat-o Roxana Dobre la nunta cu Florin Salam. Cum au reacționat invitații

Așa că judecătorii au luat o decizie radicală, dispunând ca la următorul termen să se prezinte doar câte trei persoane, pentru a evita un nou circ:  „Având în vedere dificultăţile tehnice întâmpinate cu prilejul audierilor, va dispune ca pentru termenul ce va fi acordat în cauză să fie citate numai 3 dintre persoanele de interes pentru audiere respectiv: persoanele vătămate Gaftone Leonard Mădălin, Oprea Marian, Florian Dumitru Cristian”.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Măicuțele care au grijă de mormântul lui Victor Surdu, fostul soț al Angelei Similea, scot la iveală detalii despre locul de veci al politicianului- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si