Ministerul Sanatatii a postat un afis in care anunta ca incepe campania de vaccinare impotriva COVID-19 pentru etapa a treia in localitatile si municipiile cu rata de incidenta cumulata de peste 4,5 la 1.000 de locuitori. Pe afis este reprezentata Catedrala Mitropolitana din Timisoara.

Ulterior mesajelor publice, ministerul Sănătății a editat imaginea

Arhiepiscopia Timişoarei a cerut Ministerului Sănătăţii refacerea imaginii postate, cu prezentarea completă şi corectă a Catedralei Mitropolitane din Timişoara, ţinând cont şi de faptul că lăcaşul de cult timişorean apare în postarea ministerului şi fără acordul Centrului eparhial.

De asemenea, şi deputatul liberal de Timiş Marilen Pirtea afirmă, într-o postare pe Facebook, că este regretabil că imaginea Catedralei Timişoarei apare din nou stilizată grafic, reprezentată ca „artă modernă”, fără cruci.

Imaginea a fost editată

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a scris și el un mesaj pe Facebook în care îl acuză pe ministrul Sănătății că „murdărește totul, bătându-și joc de credința timișorenilor”.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Timișoarei au solicitat refacerea imaginii

Citeste si: Vlad Voiculescu: „Nimeni nu ar fi trebuit să fie vaccinat în afara...”

"Pentru buna informare a opiniei publice precizam, totodata, ca lacasul mitropolitan al Timisoarei apare in postarea Ministerului Sanatatii fara acordul nostru, fapt pentru care adresam factorilor responsabili din aceasta inalta institutie a statului solicitarea de a reface imaginea postata cu prezentarea completa si corecta a Catedralei mitropolitane din Timisoara, monument istoric si de arhitectura bisericeasca, apreciat la nivel national si international", se mai arata in comunicat.

Afișul a fost modificat de către Ministerul Sănătății

La scurt timp de la reactia Arhiepiscopiei, Ministerul Sanatatii a editat postarea de pe Facebook, iar afisul a fost modificat. De aceasta data, Catedrala din Timișoara are desenate si crucile pe turle. Mai mult, reprezentantii Arhiepiscopiei spun ca lacasul de cult apare fara un acord, astfel ca se solicita refacerea imaginii postate.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Destinul tragic de care au avut parte trei membri ai aceleiași familii din Bistrița. Au fost găsiți morți în casa lor- wowbiz.ro

Citeste si: Papa Francisc, întâmpinat de mulţimi entuziaste. Suveranul Pontif s-a rugat printre ruinele bisericilor

"Arhiepiscopia Timisoarei isi exprima surprinderea si regretul fata de postarea pro-vaccinare promovata de Ministerul Sanatatii pe pagina sa oficiala de Facebook, in care este reprezentata Catedrala mitropolitana din Timisoara, fara crucile de pe turle.

Acesta nu a fost un caz unic, deoarece nu este prima data cand catedrala noastra, emblema a Timisoarei si a Banatului, este reprezentata fara crucile asezate pe turle, ca simbol al biruintei asupra raului si nu este prima data cand Centrul eparhial ia atitudine impotriva unor astfel de reprezentari grafice trunchiate", se arata intr-un comunicat de presa de joi, 11 martie, al Arhiepiscopiei Timisoarei.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si