Presedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a refuzat sa puna pe ordinea de zi a Biroului Permanent proiectul de hotarAre care viza modificarea Regulamentului intrucAt nu avea iniţiator. Confruntaţi cu acest refuz, membrii PSD din Birou si cei din partidele aliate, UNPR si ALDE nu au acceptat o ordine de zi fara proiectul lor astfel ca sedinţa BP a fost suspendata, informeaza news.ro.

”Nu doresc sa faca Birou Permanent, mergem direct in plen.

Majoritaţile calca democraţia cu tavalugul. Este pentru prima data in istoria Parlamentului când avem pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor un proiect de hotarâre care nu are iniţiator. Si avem un raport la ordinea de zi pe care daca-l cautaţi pe site nu exista. Si mai mult, veţi vedea amendamente la un proiect care nu exista pe site-ul Camerei Deputaţilor”, a declarat presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, la finalul sedinţei.

Daca votul va trece in plen, regulamentul se va modifica in asa fel incat cei care l-au propus, PSD, vor putea sa propuna si revocarea sa.

"Pentru prima data in 16 ani de cand sunt in Parlament discutam un raport al comisiei de regulament la o initiativa care nu exista si nimeni nu poate sa explice cine sunt initiatorii, cand si daca a ajuns in Biroul Permanent.

Proiectul care a intrat direct in Camera Deputatilor si a fost pus pe ordinea de zi fara sa i se gaseasca initiatori in trei saptamani poate ,in cel mai rau caz, sa fie retrimis la comisie, care are drept de initiator" a explicat Zgonea, potrivit hotnews.ro.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Acesta a declarat ca nu a mai vazut "un asemenea abuz si o asemenea incalcare a regulamentului Camerei Deputatilor".

Marti, Valeriu Zgonea a declarat ca hotararea de modificare a regulamentului care ar permite suspendarea sa din functie este ilegala.

”Am cerut comitetului liderilor sa scoata de pe ordinea de zi a plenului Camerei un punct care din perspectiva mea ca presedinte al Camerei, respectând regulamentul, incalca vreo câteva zeci de articole si genereaza un precedent extrem de periculos pentru democraţia din România. In lipsa unei iniţiative legislative asa cum este ea asimilata proiectului de hotarâre de modificare a regulamentului Camerei, comisia pentru regulament a facut un raport la ceva care nu exista. Am atras atenţia ca nu votez acesta ordine de zi pentru ca ea nu respecta regulamentul Camerei. Mai pe româneste, in fals a fost introdus un punct pe ordinea de zi sub identitatea de Proiect de Hotarâre a Camerei Deputaţilor nr. 50 care nu are niciun iniţiator. Nicio comisie parlamentara nu l-a iniţiat, niciun grup de parlamentari nu a iniţiat acest proiect de hotarâre de modificare a regulamentului”, a declarat acesta la Parlament.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si