Asa arata Gara Regala din Curtea de Arges in 2017. Peretii sunt scorojiti iar tencuiala s-a desprins in multe zone. Un afis ne aminteste totusi ca aceasta cladire este un monument din secolul 19!
Trebuia sa fie ca un muzeu!Infrastructuira la noi in Romania lasa de dorit!
Abia de scurt timp s-a incheiat procedura de licitatie pentru reabilitarea garii.
Ce mai, e lasata in parasire, practic! Pentru ca nu i-a interesat, pur si simplu, ca tot ce se intampla in tara asta!
Capitala (n.r. Bucurestiul) nu va fi locul pentru odihna de veci a Reginei. Un tren funerar o transporta la necropala regala de la Curtea de Arges!
Dar in 2017 gara regala e in paragina.
CALINIC ARGATU, ARHIEPISCOPUL ARGESULUI SI MUSCELULUI: "E foarte bine ca nu vine cu trenul regal pentru ca gara nu este atat de primitoare acum! Foarte potrivit pentru ca nu se poate altfel!"
Din acest motiv, trupul Regelui Mihai va fi transportat cu masina. De la aeroport la Peles si inapoi in capitala. Sambata, 16 decembrie, sicriul regal va pleca, tot pe sosea, catre Curtea de Arges.
STEFAN DUMITRACHE, ISTORIC SI CONSILIER LOCAL: Un program total rupt de traditia inmormantarilor regale! Este un altfel de sistem gandit, mult prea modern. Trebuia respectata traditia inmormantarii regilor Romaniei.
Pe 16 decembrie, la ora 18.45 va avea loc slujba de inmormantare la Curtea de Arges!
STEFAN DUMITRACHE, ISTORIC SI CONSILIER LOCAL: Ora de inmormantare este total nepotrivita.
In ciuda acestor probleme, romanii continua sa se roage pentru sufletul regelui. Un portret al Majestatii sale a fost amplasat in centrul Clujului, iar in biserici au fost organizate noi slujbe de pomenire.