Close sidebar
Close sidebar

Scandal la inmormantarea regelui! Autoritatile sunt fortate sa incalce traditia regala!

Desi traditia cere ca sicriul regal sa ajunga pe calea ferata la necropola familiei, infrastructura romaneasca ne da o noua palma rusinoasa. Gara regala din Curtea de Arges e intr-o avansata stare de degradare. E doar un alt monument istoric uitat de autoritati, asa ca inmormantarea Regelui Mihai nu mai poate respecta cutumele!

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Asa arata Gara Regala din Curtea de Arges in 2017. Peretii sunt scorojiti iar tencuiala s-a desprins in multe zone. Un afis ne aminteste totusi ca aceasta cladire este un monument din secolul 19!

Trebuia sa fie ca un muzeu!Infrastructuira la noi in Romania lasa de dorit!

Abia de scurt timp s-a incheiat procedura de licitatie pentru reabilitarea garii.
Ce mai, e lasata in parasire, practic! Pentru ca nu i-a interesat, pur si simplu, ca tot ce se intampla in tara asta!

Traditia cere ca trupul neinsufletit al regelui sa fie dus catre locul de odihna vesnica pe calea ferata. Asa s-a procedat pana acum in cazul Regelul Carol I si al Regelui Ferdinand. Si Regina Maria a avut parte de o ceremonie asemanatoare.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Capitala (n.r. Bucurestiul) nu va fi locul pentru odihna de veci a Reginei. Un tren funerar o transporta la necropala regala de la Curtea de Arges!

Dar in 2017 gara regala e in paragina.

CALINIC ARGATU, ARHIEPISCOPUL ARGESULUI SI MUSCELULUI: "E foarte bine ca nu vine cu trenul regal pentru ca gara nu este atat de primitoare acum! Foarte potrivit pentru ca nu se poate altfel!"

Din acest motiv, trupul Regelui Mihai va fi transportat cu masina. De la aeroport la Peles si inapoi in capitala. Sambata, 16 decembrie, sicriul regal va pleca, tot pe sosea, catre Curtea de Arges. Programul oficial a starnit critici din partea istoricilor.

STEFAN DUMITRACHE, ISTORIC SI CONSILIER LOCAL: Un program total rupt de traditia inmormantarilor regale! Este un altfel de sistem gandit, mult prea modern. Trebuia respectata traditia inmormantarii regilor Romaniei.

Pe 16 decembrie, la ora 18.45 va avea loc slujba de inmormantare la Curtea de Arges!

STEFAN DUMITRACHE, ISTORIC SI CONSILIER LOCAL: Ora de inmormantare este total nepotrivita.

In ciuda acestor probleme, romanii continua sa se roage pentru sufletul regelui. Un portret al Majestatii sale a fost amplasat in centrul Clujului, iar in biserici au fost organizate noi slujbe de pomenire.
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI