Părinţii unor elevi din clasa a VIII-a de la Colegiul "Johannes Honterus" din Braşov au depus reclamaţii la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Braşov şi la Ministerul Educaţiei, în care o acuză pe profesoara Corina Drăgoiu că îi jigneşte pe elevi şi îi timorează.

Elevii respectivi nu pot susţine Evaluarea Naţională întrucât au fost lăsaţi corigenţi.

"Acest comportament al profesoarei creează stări de inhibiţie şi emoţie care nu permit elevului să răspundă corespunzător pregătirii lui.

Mai mult decât atât, fiul meu a fost jignit de către acest cadru didactic, fiindu-i adresate cuvintele «te milogeşti ca un ţigan» într-un moment când copilul dorea să răspundă. În opinia mea, doamna profesoară Drăgoiu îşi dedică timpul pentru a le demonstra elevilor că sunt nepregătiţi, în loc să-şi facă meseria de a-i învăţa", scrie în reclamaţia unui părinte.

Alţi părinţi susţin că profesoara a trecut în catalog notele de la simularea examenului de Evaluare Naţională, deşi acest lucru este interzis de regulament, scrie news.ro.

"Deşi notele obţinute la simularea Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a VIII-a nu se trec în catalog, profesoara nu a respectat această reglementare, înregistrând rezultatul obţinut de fiul meu în catalog. De asemenea, sistemul de notare îi derutează pe elevi, în catalog apărând şi dispărând note trecute în creion, fapt care contravine obligaţiilor unui cadru didactic", se arată într-o altă reclamaţie.

Părinţii au cerut ca elevii care au fost lăsaţi corigenţi şi nu pot susţine acum Evaluarea Naţională să fie examinaţi de o comisie de specialitate.


Reprezentanţii ISJ Braşov au afirmat că s-au primit mai multe plângeri, astfel că a fost declanşată o anchetă în acest caz.

"Unitatea şcolară este prima instituţie care trebuie să analizeze situaţia pentru a vedea dacă rezultatele sunt sau nu întemeiate. Este adevărat că mai mulţi elevi nu au note de trecere la matematică, dar câţiva dintre ei nu au avut medie de trecere nici în semestrul întâi.
Ştim despre probleme, ne-am organizat încât să putem analiza şi să tragem o concluzie"
, a declarat Ariana Bucur, şeful ISJ Braşov.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, profesoara Corina Drăgoiu nu a putut fi contactată pentru a-şi prezenta punctul de vedere.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si