Close sidebar
Close sidebar

Scandal la primul termen din dosarul Mineriadei! 300 de oameni, chemati la audieri si tinuti in frig - Unui barbat i s-a facut rau

Scandal urias la primul termen din dosarul Mineriadei. Peste 300 de oameni au fost citati pentru a lua parte la deschiderea procesului, dar in sala de judecata avea numai cativa metri patrati au incaput numai cativa. Suparati ca tinuti in frig, oamenii au inceput sa se certe cu jandarmii. Din cauza agitatiei, unui barbat i s-a facut rau si a fost dus de urgenta la spital.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Spiritele s-au incins cand cei aproximativ 300 de oameni citati ca victime sau urmasi ai celor care au murit au aflat ca sunt nevoiti sa astepte afara, in frig, pentru a fi legitimati de jandarmi. In galagia si imbulzeala de la intrare, un barbat a lesinat.

Omul a fost preluat de o ambulanta si dus de urgenta la spital. Se pare ca este cunoscut chiar de pe vremea mineriadei ca avand probleme grave de sanatate.

TEODOR  MARIES, PRESEDINTE ASOCIATIA 21 DECEMBRIE: Un baiat chinuit, care a fost chinuit absolut degeaba, pentru ca el era un om bolnav, aruncat intr-un dosar si in puscarie pe nedrept.

Timp de cateva ora, oamenii veniti din toate colturile tarii au tremurat in curtea institutiei, dar comportamentul autoritatilor le-a trezit amintiri dureroase.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

-Acum daca dau timpul inapoi, parca traiesc aceleasi clipe, parca simt durerea si atata nedreptate.

TEODOR  MARIES, PRESEDINTE ASOCIATIA 21 DECEMBRIE: O bataie de joc, practic asta s-a intamplat astazi pentru ca oamenii au fost luati si li s-a luat buletinul, au fost verificati de jandarmi, politie militara, militie, tot ce vrei am gasit aici.

Ene Viorel, presedintele Asociatiei Victimelor Mineriadei: Am cerut domnului judecator o sala mai mare si m-a dat afara.

Dosarul Mineriadei a fost trimis in judecata in vara anului trecut, la 27 de ani de la comiterea faptelor.

Ene Viorel, presedintele Asociatiei Victimelor Mineriadei: In 1998 Dan Voinea a inchis dosarul, dupa un an de zile de presiuni  la Cotroceni s-a redeschis dosarul, pe urma Dan Voinea iar l-a inchis si uite asa...

 

14 persoane sunt puse sub acuzare in urma evenimentelor petrecute intre 13 si 15 iunie 1990. Printre ele se numara fostul presedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, dar si fostul sef SRI de la acea vreme, Virgil Magureanu. Acesta din urma a fost singurul care s-a prezentat astazi la instanta.

-In sfarsit o sa raspundeti penal pentru faptele pe care le-ati facut in 1990.

Nu va e rusine?

Procurorii militari sustin ca exista suficiente probe potrivit carora inculpatii ar fi organizat si coordonat direct atacul impotriva populatiei civile, ceea ce ar fi dus la uciderea prin impuscare a patru oameni si ranirea a peste 1.200.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI