Este scandal de proporții în Buzău! Mai mulți elevi și părinți s-au răzvrătit împotriva unei profesoare de Limba Română, după ce aceasta ar fi făcut mai multe greșeli de exprimare, și nu numai, informează Antena 3 CNN.

Părinți revoltați de situația de la liceu

De asemenea, cadrul didactic ar fi catalogat poezia "Luceafărul", drept roman, ceea ce i-a scandalizat și mai mult pe tineri.

Femeia, ar fi predat limba germană până să ocupe acest post, în cele din urmă ea primind ore la clasele de a noua și a zecea.

Doar anul acesta școlar, trei clase de la profilul uman din Colegiul "Bogdan Petriceicu Haşdeu" au primit un nou profesor de Limba și Literatura Română.

"Acele greşeli gramaticale fac parte din registrul verbal, din limbajul curent al doamnei profesoare. Vă citesc din perlele doamnei: "visuri" în loc de "vise", "stereotipi", "cazi jos", "te ridici în sus", "cel care l-am defăimat", "nu vă citea educatoarele", "inportant" in loc de "important", a spus Florina Arghir, mama unui elev de clasa a X-a.

Profesoară Buzău Luceafăr roman

Imagine reprezentativă pentru o profesoară.

[Sursa foto: iStock]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Ce s-a întâmplat cu tânărul de 23 de ani, dispărut în apele barajului Hațeg? Oamenii au mers să aprindă lumânări, deși căutările scafandrilor nu au avut niciun rezultat

Părinții au ajuns până la Inspectoratul Școlar, acolo unde au prezentat situația de la liceul de elită din oraș. Ei au spus că nu înțeleg de ce copiii lor trebuie să sufere.

În cele din urmă, profesoara a decis să se mute în altă unitate de învățământ.

"Am solicitat şi prezenţa doamnei director. La una dintre şedinţe a fost solicitată chiar şi doamna profesor. Am avut şi cu dumneaei aceste discuţii, în prezenţa doamnei director. Din păcate, am înţeles că nu se prea poate face nimic. Nu înţeleg de ce nişte copii trebuie să sufere pentru că o doamnă este impusă într-un Colegiu de top doar pentru prestigiul dumneaei personal", a mai explicat mama unui elev clasa a IX-a, pentru sursa citată mai sus.

Profesoară Buzău Luceafăr roman

Imagine reprezentativă pentru o sală de clasă.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Care a fost motivul pentru care un tânăr a înjunghiat-o pe o minoră de 13 ani, în Giurgiu? Fata e la spital

Totodată, în urma situației tensionate, directorul școlii și-a dat de asemenea demisia din funcția de conducere.

"Analizând foarte atent ceea ce se întâmplă de la o vreme încoace, am ajuns la concluzia că nu pot să îmi mai asum aceasta funcţie câtă vreme nu-mi pot apăra elevii”, a menționat directoarea Colegiului "Bogdan Petriceicu Haşdeu".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si