-Te rog frumos sa pleci de aici, hai. Doamna, stati asa putin. Nu puneti mana pe echipamentele noastre. Ce vrei sa-mi arati acum? Ne facem doar datoria. Hai pleaca cu datoria ta. Ok, dar... Bai, pleaca in**** mea de aici.

Eforie Nord, anul 2017! Comerciantul din imagini face gogosi intr-un cort, iar taraba lui improvizata nu are curent si apa. 

Acesta realizeaza imediat ca vrem sa scoatem neregulie la iveala, asa ca el si fiica lui devin extrem de violenti.

- Du-te, ba, du-te ca iti dau in cap. Pleaca, baga-mi as**** in cine te a facut. Iti dau in cap, pleaca de aici

In ciuda conditiilor precare din cort, care se vad cu ochiul liber, cativa turisti doborati de pofta stau la coada pentru o gogoasa. Abia dupa ce le aratam neregulile, isi dau seama ca produsele i-ar putea imbolnavi.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Si totusi, cati dintre turistii care vin pe litoral sunt atenti la calitate, si nu la cantitate? In mai toate tarabele improvizate de pe litoral, mizeria si boala sunt chiar sub nasul clientului. Grabit de foame, de pofta, sau de dorinta de a ajunge mai repede pe plaja, turistul trece cu vederea toate neregulile care l-ar putea aduce pe patul de spital.

In aproape nicio ghereta n-am gasit, spre exemplu, angajati care se poarte manusi.

Coca se framanta cu mainile goale, iar shaormaua se atinge fara probleme chiar de bucatarul cu tricou murdar.

Cat despre carne, peste si legume, toate stau la strada, in soare- expuse la praf,  la insecte si la forfota miilor de turisti.

Iar pentru cei care nu fac fata pe tejghea, se gateste si in spatele tarabelor, intr-o curte ascunsa de privirile curiosilor.

Ne pare rau dar o sa va stricam pofta de mancare. Pe aceasta alee intra masinile cu marfa iar la doar doi pasi comerciantii pun carnea pe gratar. Aceasta este vanduta mai departe turistilor.

- Ati manca acea carne de pe gratar? Nu, nici n-am comandat de aici, ca am stiut ce se intampla.

Si totusi, de ce astfel de tarabe improvizate functioneaza an de an pe litoral? Desi sunt amendate de Protectia Consumatorului, Directia Sanitar-Veterinara ofera avize pe banda rulanta.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Horia Constantinescu, director OPC: Controlasem o clatitarie, sa i spunem asa. Clatitaria se reducea la o masa de tip pal, de tip biurou, plita de clatite, 607 borcane cu dulceata care stateau in soare, un gemulet care simula un fel de protectie si da, avea toate autorizatiile necesare

La auzul acestei situatii revoltatoare de pe litoral, reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare s-au comportant de parca ar fi o noutate. Controale ar face periodic in fiecare statiune, dar... nu stim cum se face ca aceste tarabe functioneaza necontenit.

- Este normal ca aceste gherete sa functioneze fara apa, fara electricitate, cu gunoaiele langa ele? Multumim ca ne ati adus la cunostinta acest aspect, se va demara o ancheta cat mai repede posibil si dupa incheierea anchetei vom reveni cu informatii referitoare la aceasta ancheta. Dar o unitate care nu are apa sau electricitate poate fi avizata sanitar veterinar? Nu poate fi avizata sanitar-veterinar

Legea privind comercializarea produselor si serviciilor de piata spune ca serviciul de alimentatie publica trebuie sa aiba loc in unitati specializate- un termen atat de vag incat fiecare face comert asa cum vrea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si