Incidentul în care este implicat preotul de la Mănăstirea Floreşti a ieșit la iveală în Joia Mare atunci când individul a ieșit în cutarea dragostei pe o aplicație de dating online. Acesta a intrat în vorba cu un bărbat, iar în scurt timp și-au mutat discuția pe o rețea de socializare, acolo unde a unde preotul a început să îi trimită imagini indecente.

Persoana cu care dialoga preotul a descoperit că acesta este un cleric și a considerat comportamentul său total nepotrivit. Așadar, a salvat imaginile și le-a trimis către un ziar local.

Citește și: Un preot din Cluj a fost jefuit în timpul slujbei de Înviere

După ce clipul în care preotul de la mănăstire își satisfăcea plăcerile a fost difuzat, mai marii Mitropoliei au considerat acest gest ca fiind revoltător. Preotul va fi supus unui proces disciplinar, timp în care îi va fi interzis să predice sau să participe la emisiunea sa radio creștină, în care vorbea despre modul în care trebuie să se comporte un creștin adevărat.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

„Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului a luat act de acuzațiile aduse ierodiaconului Chiriac Bărăian, de la Mănăstirea Florești, …, și, în conformitate cu articolul 88, alin.

29 din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, chiriarhul a decis oprirea sus-numitului ierodiacon de la săvârșirea celor sfinte și a dispus cercetarea cazului. De asemenea, pe durata cercetării cazului, ierodiaconul Chiriac Bărăian a fost suspendat din activitatea de la Radio Renașterea”, au comunicat reprezentanții Mitropoliei Clujului.

Cine este Chiriac Bărăian, actorul principal al scandalului de la Mănăstirea Floreşti

Ierodiaconul Chiriac Bărăian a fost primit în rândul monahilor acum doi ani și jumătate, fiind tuns în monahism la Mănăstirea Nicula și care se află sub îngrijirea Mănăstirii Florești.

Cu toate că nu a petrecut nicio zi în mănăstire, el a fost tuns în monahism cu ajutorul relațiilor de la Mitropolie, la insistențele maicii starețe Teodora, notează jurnalistul Liviu Alexa.

Citește și: Descoperire șocantă făcută de o gospodină în timpul curățeniei de Paște! A sunat imediat la 112

Preotul Chiriac Baraian este si redactor la Radio Renașterea.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

”Îl vom asculta mai întâi, pentru că așa este normal. Până atunci nu mai are voie să oficieze Sfânta Liturghie. Nici la Radio Renașterea nu mai are voie. Vă dați seama că acest om le vorbea oamenilor la Radio, despre cum trebuie să se poarte în Postul Mare. Este clar un act de sminteală. Am dat dispoziție ca în Vinerea Mare să vină la mine. Maica stareță de acolo ne-a comunicat că este la Palatca. I-am spus să meargă după el și împreună să vină la mine”, a transmis Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, citat de jurnaliștii de la  foaiatransilvana.ro.

Citește și: Un fost preot îi trage la răspundere pe credincioșii care se pregătesc să meargă la Înviere: „Ce lumină ai luat? Aia a lumânării?”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si