Close sidebar
Close sidebar

Scandal pe bustul lui Ion Dolanescu, din satul natal! Un cunoscut sculptor sustine ca i-a fost furata ideea, dupa ce a asteptat mai multi ani pentru ca Ionut Dolanescu sa-si dea acordul

Pe 11 septembrie 2017, la noua ani de la moartea lui Ion Dolanescu, in Persinari, localitatea lui natala, a fost dezvelit bustul artistului. Dupa evenimentul ce a avut loc in prezenta lui Ionut Dolanescu si a Mariei Ciobanu, a izbucnit un scandal.

C.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Un sculptor cunoscut in zona a fost intrigat de faptul ca ideea bustului, care sustine ca este a lui, a fost insusita de altii. Olimpiu Eli Petre, artist plastic-sculptor din Targoviste, spune ca in 2009, la putin timp de la moartea lui Ion Dolanescu el a avut ideea realizarii unui bust al artistului, care sa fie amplasat in centrul localitatii Persinari. Sculptorul sustine ca a prezentat ideea sa autoritatilor si chiar si lui Ionut Dolanescu, pentru ca realizarea statuii nu se putea face fara acordul mostenitorilor lui Ion Dolanescu. 

“Ideea mi-a venit in anul 2009, in ziua inmormantarii maestrului Ion Dolanescu, motivat de dragostea si admiratia miilor de oameni care l-au insotit pe ultimul drum.
Dambovitean fiind, am fost impresionat de ceea ce am vazut si astfel am luat hotararea de a realiza, in piatra sau marmura, un monument. Din nefericire, in acel an am suferit un accident care m-a impiedicat sa imi desfasor activitatea cativa ani. 


Ideea am continuat-o in toamna anului 2013, cand l-am contactat pe primarul comunei Persinari pentru a-i impartasi initiativa. (…) Desi am avut nenumarate convorbiri telefonice, pe acest subiect, cu domnul primar, nu am putut demara actiunea decat in vara anului 2014, deoarece un astfel de proiect se putea realiza doar cu acordul mostenitorilor, Ionut Dolanescu fiind plecat in S.U.A. pentru o perioada de 6 luni. 

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Kim Jong Un iubește moda și luxul și cedează tentațiilor Occidentale. Ceasul lui costă cât salariul unui nord-coreean pe 10 ani- antena3.ro


Intalnirea cu Ionut Dolanescu a avut loc pe data de 31 august 2014, la casa parinteasca din Persinari a maestrului, fiind prezenti primarul comunei, cat si primarul comunei mele Razvad, care m-a insotit. Cu aceasta ocazie si Ionut Dolanescu s-a aratat deschis in a ma sprijini pentru realizarea monumentului, promitandu-mi acordul. De acolo am mers la caminul cultural pentru a stabili locul unde am putea amplasa viitorul monument, ocazie cu care am facut si niste fotografii.

Acest proiect nu a putut fi continuat deoarece Ionut Dolanescu a plecat din nou in S.U.A. si in lipsa acordului scris, promis anterior, primarul nu a putut promova proiectul in consiliul local”
, se arata intr-o scrisoare trimisa presei de sculptor.

 

Olimpiu Eli Petre a avut insa surpriza sa constate ca dupa cativa ani in care el a incercat sa realizeze bustul, acesta a fost facut de altcineva, iar altii se “impauneaza” ca ar fi fost ideea lor. Conform informatiilor aparute in presa locala, bustul lui Ion Dolanescu a fost realizat de o firma din Cluj, la comanda Centrului Judetean de Cultura Dambovita.
Nu este insa singurul scandal ce a aparut imediat dupa dezvelirea bustului lui Ion Dolanescu. Multi dintre localnicii care l-au vazut au sustinut ca nu prea semana cu artistul in tinerete, asa cum s-a vrut a fi reprezentat.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI