Close sidebar
Close sidebar

Scandal pe legea care obliga hipermarketurile sa vanda produse romanesti in proportie de 51%

Legea care obliga hipermarketurile sa vandă produse romanesti in proportie de 51% ar putea sa atraga sanctiuni din partea comisiei europene. O fi masura pe placul multora, dar nu ar fi in ton cu prevederile europene.


DISTRIBUIE
acest articol

Legea care obliga hypermarketurile sa vandă produse romanesti in proportie de 51% ar putea sa atraga sanctiuni din partea comisiei europene. O fi masura pe placul multora, dar nu ar fi in ton cu prevederile europene.
Reprezentantii europeni sustin ca in acest moment verifica  daca legea noastra respecta normele europeana. E vorba de principiul liberei circulatii a bunurilor pe piata interna a uniunii.
Scandalul a izbucnit  la inceputul lunii, cand parlamentarii au decis ca magazinele mari sa fie obligate sa se aprovizioneze cu alimente pe lantul scurt. Comerciantii spun insa ca aceasta lege va lovi si in producatori.
De cealalta parte, producatorii spun insa ca ei ar putea face fata cerintelor.
Anul trecut, Comisia Europeana a deschis o procedura de infringement impotriva Slovaciei, pentru presupusa incalcare a principiului liberei circulatii a marfurilor.
Legea care impune marilor retaileri sa se aprovizioneze cu marfa romaneasca a fost adoptat de cele doua camere ale Parlamentului si se afla acum pe masa presedintelui Iohannis, care ar trebui sa o promulge.

Reprezentantii europeni sustin ca in acest moment verifica  daca legea noastra respecta normele europeana. E vorba de principiul liberei circulatii a bunurilor pe piata interna a uniunii.


Scandalul a izbucnit  la inceputul lunii, cand parlamentarii au decis ca magazinele mari sa fie obligate sa se aprovizioneze cu alimente pe lantul scurt.
Comerciantii spun insa ca aceasta lege va lovi si in producatori. 

De cealalta parte, producatorii spun insa ca ei ar putea face fata cerintelor.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro



Anul trecut, Comisia Europeana a deschis o procedura de infringement impotriva Slovaciei, pentru presupusa incalcare a principiului liberei circulatii a marfurilor. Legea care impune marilor retaileri sa se aprovizioneze cu marfa romaneasca a fost adoptat de cele doua camere ale Parlamentului si se afla acum pe masa presedintelui Iohannis, care ar trebui sa o promulge.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI