Cadouri considerabile pentru profesori

Așa arată cele 3 variante de cadou pentru diriginta unei clase de la o școală din Constanța. Lanț de aur cu pietre semi-prețioase, ce costă în jur de 600 de lei. Fotografiile au fost postate pe grupul de whatsapp al părinților, care vara aceasta strângeau bani grei ca să-i mulțumească pe profesori:

DISCUȚIE WHATSAPP GRUP DE PĂRINȚI
24 iunie 2021

„- Pe care îmi recomandați să-l iau pentru doamna dirigintă?

- Din aur, 600 de lei”
„- Am cheltuit 545 de lei- cadoul doamnei diriginte, lănțișorul, 555 lei – cafeaua și cutiile cu bomboane, 75 de lei – pungile de cadou. Mâine voi cumpăra și un buchet de flori pentru doamna dirigintă”

Iar tradiția de a strânge bani pentru cadourile dascălilor se repetă de cel puțin 3 ori pe an. Mai ales în preajma sărbătorilor de Crăciun.

Citeste si: Un bărbat din Călărași care le oferea lecții de engleză copiilor a fost arestat preventiv pentru pentru pornografie infantilă şi corupere sexuală a minorilor

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

DISCUȚIE WHATSAPP 15 DECEMBRIE 2019

„Bună seara. Pentru domnii profesori câte o cutie cu bomboane mare și pachet de cafea. E ok? 16 lei, bomboanele și 20 de lei, cafeaua. Pentru doamna dirigintă am luat un voucher cadou în valoare de 400 de lei, iar pentru doamna director, în valoare de 200 de lei.

Am completat din fondul clasei”

Elev lăsat repetent, după ce părinții nu au vrut să cotizeze

Sătulă să scoată bani din buzunar pentru fiecare profesor, o mamă le-a spus recent celorlalți părinți că nu mai dorește să contribuie la cadouri. Ar fi fost eliminată din grupul de whatsapp, iar ulterior s-a trezit că fiul ei, elev în clasa a 6-a, a rămas repetent. Totul, în condițiile în care, anul anterior, copilul a avut o medie de peste 9,70.

Despre toate aceste acuzații scandaloase am încercat să aflăm mai multe chiar de la directorul Școlii numărul 12, din Constanța. Reporterilor Kanal D le-a fost însă trântită ușa-n nas.

Citeste si: Se închid școlile de luni, 25 octombrie 2021. Toți elevii intră în vacanță

Mama revoltată a depus chiar și o plângere la Inspectoratul Școlar Județean, unde a atașat toate dovezile. Inclusiv discuțiile despre banii strânși pentru paznicul școlii și pentru orele de sport.

DISCUȚIE WHATSAPP GRUP DE PĂRINȚI 14 OCTOMBRIE 2019

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

„Banii de pază pot fi dați prin copii. Îi puneți în plic cu numele și suma. Nu uitați și de cei 5 lei pentru sport”

Părinții au făcut inclusiv o postare pe rețelele de socializare, unde și-au povestit experienta amara. Astfel au inceput sa iasa la iveala si alte cazuri identice, la aceeasi scoala.

Citeste si: VIDEO| Profesor din Călărași, reținut după ce a abuzat o minoră de 15 ani și a obligat-o să se prostitueze

Amenzi aspre pentru profesorii care solicită bani de la elevi

În dezbatere la Camera Deputaților este zilele acestea proiectul de lege prin care fondul clasei să fie desființat, iar banii să fie oferiți școlilor doar cu titlu de donație, din inițiativa personală a parintilor. Cadrele didactice care cer bani ar putea fi amendate cu până la 2.000 de lei.

Materialul întreg îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si