Mai multe asistente si infirmiere au depus o plangere la Colegiul Medicilor impotriva unui medic sef de sectie. Angajatele se plang ca profesorul le jigneste si le ameninta in sala de operatii.

Virgina Tanase, lider sindical bloc operator. Au fost facute ciori, ca au fost facute vaci.

Prof. dr. Mihai Ionac, seful Clinicii de Chirurgie Vasculara: Uneori trebuie sa fii ferm, poate trebuie sa strigi, poate trebuie sa scuturi un om. La figurat.

Cel acuzat de asistente si de infirmiere este un medic reputat, seful  sectiei de Chirurgie Vasculara de la Spital Judetean Timisoara. Personalul medical se plange ca este terorizat. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Virgina Tanase, lider sindical bloc operator. Va rog frumos sa mai imi spuneti inca o data, domnule profesor, cum sa pun masa. A zis: iesi afara ca bag acul sau bisturiul asta in tine! Cheama pe cineva care stie!

Desi neaga ca le-a jignit pe asistente, medicul recunoaste ca le-a atras de mai multe ori atentia ca sunt neprofesioniste.

Prof. dr. Mihai Ionac, seful Clinicii de Chirurgie Vasculara: Intr-un final, a patra oara, am primit lama potrivita. In momentul ala i-am arata lama si i-am zis: am sa te operez cu ce lama m-ai servit tu. Cu ce lama imi cade la mana.

In plin scandal, profesorul sustine ca mai mult ii pasa de pacientii pe care-i interneaza pe...hol.

Reporter: De ce v-au pus pe hol?
Pacient: Pentru ca sunt ocupate, nu stiu… E ocupat in salon? Da, da. Toate saloanele sunt ocupate.

Clinica are doar 27 de locuri, desi ar trebui sa fie 40.

Marius Craina, manager Spitalul Judetean Timisoara: Este obligatia medicului sef de sectie sa gestioneze internarile, tratementele, operatiile si externarile, in limita celor 27 de paturi existente.

Comisia de disciplina a spitalului l-a sanctionat pe medic cu 10% din salariu timp de trei luni. La randul lui, profesorul a dat in judecata spitalul pentru ca i s-ar fi facut o nedreptate.

Din 2015, el mai este cercetat si intr-un dosar care vizeaza conditionarea actului medical de primirea unei sume de bani, decontari fictive de interventii chirurgicale si sponsorizari catre un ONG.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si